Mechanisatie

Nieuws 1529 x bekeken 1 reactie

Bemester met watersproeier en doek tegen emissie

De staatssecretaris van Economische Zaken (EZ) wil met 2,2 miljoen euro subsidie nieuwe methoden voor het uitrijden van dierlijke mest stimuleren.

Doel is terugdringing van de ammoniak uitstoot en de depositie van stikstof in Nederlandse Natura 2000-gebieden verminderen. Inmiddels zijn er tien projecten die beoordeeld worden door de overheid. Een ervan is deze bemester van LMB De With in Leerdam. Onder het doek wordt mest uit sleepvoeten gedoseerd en tegelijk water gesproeid eventueel met een toevoegmiddel. Daarvoor is een 600 liter schoonwatertank aanwezig. Het doek zorgt dat deze waternevel, welke de ammoniak bind en terugbrengt naar de grond, niet beïnvloed kan worden door zon en wind.

Foto

  • Onder het doek de sleepvoeten met de nozzles om water te vernevelen.

    Onder het doek de sleepvoeten met de nozzles om water te vernevelen.

Eén reactie

  • info104

    Wist u dat een sleepslang bemester er water bij doet tijdens het bemesten en die 2,2 miljoen beter nieuwe sleepslangbemesters gesubsidieerd hadden kunnen zijn , Vandaar dat ook met deze methode van bemesten goede resultaten worden behaald, er word een hogere stikstof benutting mee gerealiseerd, Wat heeft dat mens er weer een verstand van, zo kan ik mijn geld ook wel op krijgen, tevens is dit onderzoek al meer dan 10 jaar oud.

Of registreer je om te kunnen reageren.