Mechanisatie

Nieuws 3410 x bekeken

Zelfrijdende robotmaaier van Kongskilde

Kongskilde toonde op de Engelse Grassland & Muck 2014-beurs een autonoom rijdende frontmaaier.

Het project dat vorig jaar is gestart in Denemarken draagt de naam GrassBots. Het gaat om een rupsvoertuig Lynex TX1500 dat ook wordt gebruikt voor het maaien van bermen via een afstandsbediening. Het voertuig heeft een 100 pk Caterpillar motor, hydraulisch aangedreven rupsen en weegt 2.200 kilo. Het rupsvoertuig is ongeveer 2,5 meter lang en 1,5 meter hoog. In de hef hangt een JF-Stoll frontmaaier van Kongskilde. Via Trimble gps vindt de GrassBots autonoom zijn weg. Kongskilde toonde eerder en autonoom rijdende robot voor onkruidbestrijding, de Vibro Crop Robotti. Deze robot zal weldra worden uitgerust met een balenpers om het gras binnen te halen.

Zie de GrassBots in actie

Of registreer je om te kunnen reageren.