Mechanisatie

Nieuws 726 x bekeken

Trelleborg breidt uit in de VS

Trelleborg - Trelleborg staat op het punt haar eerste Noord-Amerikaanse productiefaciliteit te openen voor de productie van premium radiaalbanden voor de landbouw in Noord-Amerika. Deze zal gevestigd zijn in Spartanburg in de staat South Carolina in de Verenigde Staten. Het betreft een investering van $50 miljoen en zal tegen 2018 ongeveer 150 banen scheppen.

De aanwezigheid in Noord-Amerika is cruciaal voor de groeistrategie. De productiefaciliteit van 40.000 vierkante meter zal wereldwijd de productiecapaciteit verhogen en lokaal zorgen voor een snelle beschikbaarheid van premium Trelleborg banden, zowel voor eerste montage als voor de bandenhandelaars.

Maurizio Vischi, President van de Trelleborg Wheel Systems business area, zegt: "Noord-Amerika is de grootste agrarische markt in de wereld en dus zeer aantrekkelijk voor ons. De vraag naar extra grote landbouwbanden, waarvoor Trelleborg marktleider is, groeit in de regio. Hoewel we reeds onze producten in de VS en Canada verkopen, biedt lokale productie aanzienlijk meer gunstige omstandigheden, dus verbetering van ons concurrentievermogen."

De productie van landbouwbanden zal eind 2015 van start gaan en alle productieapparatuur zal geïnstalleerd zijn tegen 2018.

Of registreer je om te kunnen reageren.