Mechanisatie

Nieuws 681 x bekeken

Lagere resultaten voor Deere & Co

Moline - De Amerikaanse fabrikant van landbouwmachines Deere & Co heeft in het afgelopen kwartaal lagere resultaten in de boeken gezet dan een jaar eerder, onder druk van een wereldwijd gedaalde verkoop.

Dat blijkt uit cijfers die 's werelds grootste producent van onder meer trekkers, maaidorsers en balenpersen woensdag publiceerde.

De nettowinst in het tweede kwartaal van het gebroken boekjaar nam met 10 procent af tot 981 miljoen dollar (715 miljoen euro) en de omzet ging met 9 procent omlaag tot 9,95 miljard dollar. Deere zag zijn verkopen in Noord-Amerika en daarbuiten krimpen. Voor het gehele gebroken boekjaar rekent de onderneming nu op een iets sterkere afname van de verkoop dan eerder werd voorspeld.

Deere handhaafde wel de prognose voor een nettowinst van 3,3 miljard dollar in het gehele boekjaar. In het vorige boekjaar behaalde de onderneming nog een recordwinst van ruim 3,5 miljard dollar.

Of registreer je om te kunnen reageren.