Mechanisatie

Nieuws 1447 x bekeken 2 reactieslaatste update:26 mei 2014

Deutz-Fahr komt met 5G- en 5D-serie

Lauingen - Deutz-Fahr introduceert de 5G- en 5D-serie die de Agrofarm en Agroplus vervangen. De trekkers uit het Italiaanse Treviglio hebben drie- en viercilinder-motoren van 75 tot maximaal 109 pk.

De 5G en 5D zijn een slag lichter dan de 5 TTV-, 5P- en 5C-serie. De nieuwe 5G-serie is te krijgen in drie uitvoeringen en drie vermogens. In uitvoering is er onderscheid tussen een HD- (Heavy Duty), MD- (Mid Duty) en LD-(Light Duty)uitvoering. In HD-uitvoering is er een viercilindermotor, bij de MD is er keuze uit een drie- of viercilindermotor en de LD-uitvoering is er alleen met driecilindermotor. In totaal is er te kiezen uit zes motoren. Het gaat daarbij om de in Treviglio gebouwde FARMotion T4i common rail motoren met EGR en DOC. Daarnaast is er keuze uit twee achterassen en drie verschillende voorassen. Ook zijn er verschillende transmissies te krijgen met 8 tot maar liefst 60 versnellingen waaronder twee- en drietraps powershiftbakken. Zwaarste model is de viercilinder 5115.4 G  met 80 kW (109) pk in HD-uitvoering. De 5G is uiteindelijk in 11 modellen te krijgen. De 5D-serie is te krijgen in zeven modellen.

Laatste reacties

  • ed12345

    Iets meer uitleg en prijzen had leuk geweest

  • ed12345

    Eigenlijk de omgekeerde wereld Deutz trekkers met een itaiaanse motor erin en als ik het goed begrepen heb komt Landini met Deutz motoren. Italiaans denken is moeilijk te volgen

Of registreer je om te kunnen reageren.