Mechanisatie

Nieuws 1567 x bekeken

Universele rupsen voor kniktrekkers

Zuidberg Tracks ontwikkelde speciaal voor kniktrekkers een setje rupsen, onder meer voor de kniktrekkers zoals de John Deere 9R, New Holland T9 en Case Steiger.

Deze rups-set is, voor zowel voor als achter, uitgerust met 76 centimeter brede rubberen rupsen. De totale machinebreedte blijft door deze trackset binnen 3 meter en het contactoppervlakte is volgens Zuidberg driemaal zo groot als vergelijkbare brede banden.

De rupsen passen direct op de wielnaaf. Voordeel van dit systeem is dat de tracks snel gemonteerd kunnen worden en ook passen op andere trekkers of zelfrijders zoals maaidorsers en hakselaars. Volgens Zuidberg hoeft de trekker verder niet aangepast te worden (zoals een aangepaste brandstoftank).

De trackset is uitgerust met het Zuidberg bogie-systeem dat zorgt voor een hoger rijcomfort, betere bodemaanpassing en verminderde slijtage op de weg. De set is monteerbaar op zowel flens- als steekassen. Optioneel is deze trackset leverbaar met 92 cm brede rubberen rupsen. Op de open dag van landbouwmechanisatiebedrijf Agrarmarkt Deppe (Bad Lauterberg/Barbis, Duitsland) op 10 en 11 mei toont Zuidberg deze rups voor het eerst onder een John Deere-kniktrekker.

Of registreer je om te kunnen reageren.