Mechanisatie

Nieuws 2130 x bekeken 4 reacties

Nieuwe trommels van Deutz-Fahr

Deutz-Fahr presenteerde onlangs enkele nieuwe trommelmaaiers. Deze Drummasters, gebouwd in Geldrop, zijn er als achtermaaier en als frontmaaier.

Het type 428 heeft een maaibreedte van 270 cm, de 431 maait 310 cm breed. De maaiers hebben twee grote trommels buiten en twee kleine binnen. Dit geeft een ruime doorvoer en daarmee een lage vermogensbehoefte. Vanwege de grote buitentrommels volstaat een enkel zwadwiel per kant om het zwad voldoende te versmallen om tussen de trekkerwielen te passen. De maaiers zijn modulair gebouwd, elke trommel heeft zijn eigen tandwiel. De zeskante as tussen de trommels loopt volledig in oliebad, zodat de maaier rustig loopt. De maaihoogteverstelling zit boven op de machine en is daardoor goed toegankelijk. De frontmaaier heeft verschillende aanbouwmogelijkheden, een getrokken bok, een vaste bok of een pendelflex bok. Deze laatste pendelt zowel in de rijrichting als dwars op de rijrichting.

Laatste reacties

 • l coumans

  hoe verstel je de maaihoogte ????

 • MKRouveen

  Die verstel je met de twee buitenste trommels.

  Bovenop deze trommels zitten verstelspindels waarmee de hoogte van de glijschotel wordt bepaald. Klemring losdraaien, goede hoogte instellen, klemring weer vastdraaien.

  Dit werkte met de PZ's van 20 jaar geleden ook al zo....

 • l coumans

  dank je

 • bert bert

  en dat zijn nu groene pz

Of registreer je om te kunnen reageren.