Mechanisatie

Nieuws 3524 x bekeken 3 reacties

Geen TerraGators meer uit Grubbenvorst

Grubbenvorst - Agco gaat zijn fabriek in het Limburgse Grubbenvorst reorganiseren. Er worden in de toekomst geen TerraGators meer gebouwd, maar uitsluitend nog de RoGator-spuitmachines.

Reden is dat de drie- en vierwielers in de ogen van Agco onvoldoende rendement opleveren. Het merk TerraGator blijft in Noord-Amerika gewoon bestaan. Daar worden de machines vooral gebruikt voor het verspreiden van vaste en vloeibare meststoffen. Bestaande orders worden nog uitgevoerd en liefhebbers kunnen nog gewoon bestellen. Agco blijft de service uitvoeren. Hoe de personele consequenties in Grubbenvorst eruit zien, is nog niet te overzien.

Laatste reacties

  • deer123

    Vervaet en Vredo nemen het wel over

  • pieterdejong

    Zijn ondingen met te groot eigen gewicht

  • Matthijs Verhagen

    Kan Kurstjens of een andere private investeerder dit deel van de productie niet terugkopen, en dan weer gewoon met boerenverstand ipv Agco-bureaucratie die zelfrijders in elkaar zetten? Zonde als het daadwerkelijk zou stoppen, of is die markt dan echt te klein..?

Of registreer je om te kunnen reageren.