MechanisatieNieuws

Machinefabrikanten vrezen gevolgen sancties Rusland

Duitse machinefabrikanten zien de voortekenen van een handelsoorlog tussen de EU en Rusland met lede ogen aan. Lemken waarschuwt voor de gevolgen die eventuele handelssancties gaan veroorzaken.

Het bedrijf merkt dat de onrust nu al leidt tot een terugloop van de Russische orderintake, die zo’n 20 tot 25 procent lager ligt dan een jaar eerder.

Dat zegt het bedrijf bij monde van directeur Anthony van der Ley  in het Duitse actualiteitenprogramma ZDF’s Tagesthemen. Lemken haalde in 2013 een omzet van 40 miljoen euro uit Rusland, op een totaalomzet van 360 miljoen euro. Het Duitse familiebedrijf heeft bovendien geïnvesteerd in een eigen assemblagefabriek in Rusland. Zonder concrete sancties leidt alleen al de onrust nu tot een 20 tot 25 procent lagere orderintake. Het bedrijf maakt zich, samen met andere Duitse fabrikanten, dan ook grote zorgen over de politieke ontwikkelingen.

Annuleringen

“Russische klanten zijn zeer voorzichtig geworden door alle onrust. De eerste annuleringen van Russische orders hebben we al moeten noteren.” Waarschuwt van der Ley. Het bedrijf bekijkt de ontwikkelingen met groeiende zorg en heeft dagelijks contact met de Russische vestiging. “Wat kunnen we nog met machines die in Rusland staan als daadwerkelijk de grenzen dicht zouden gaan.” Vraagt van der Ley zich hardop af.​

Beheer
WP Admin