Mechanisatie

Nieuws 3381 x bekeken 2 reactieslaatste update:12 dec 2014

Zetor verder met Deutz

Brno - De Tsjechische fabrikant Zetor bouwde tot nog toe eigen motoren in zijn trekkers. Het ontwikkelen van een Fase IV-motor vraagt echter een te hoge investering. Daarom gaat Zetor zijn nieuwe trekkers uitrusten met Deutz-motoren.

Volgens planning lopen in januari nieuwe Majors de fabriek uit. Een grote reorganisatie van de productie moet dan zijn afgerond.

De Majors krijgen een 2,9 liter Deutz. Voor de klasse van 90 tot 120 pk heeft Zetor nog voldoende eigen motoren op voorraad. Onder de flex-regeling zal de fabriek die opgebruiken. Voor eind 2015 staan nieuwe modellen op stapel met een 6,1 liter zescilinder Deutz-motor. Deze trekkers vallen in de klasse 150 tot 190 pk. Zetor heeft op dit moment geen zescilinders in het programma.

Laatste reacties

  • zon

    Die Zetor motoren zijn best goed,als je niet te hoog in de toeren gaat,is het een hele zuinige motor.Jammer van al die nieuwe eisen.

  • gerald1975

    Dan krijgt de MAXXTERRA dus een Deutz, ook goed.
    Als de prijs meevalt is het het overwegen waard mits er een goede powershift in ligt.

Of registreer je om te kunnen reageren.