Mechanisatie

Nieuws 2444 x bekeken

Kleinere Vicon Rotex opraapwagen

Dronten - Vicon komt met een compacte 14-tons Rotex 400 opraapwagen. De Rotex 400 heeft net als de grotere Rotex 450/550 de V-Max rotor invoer, Isobus-bediening en zware aandrijving. Toch is hij compacter met een hoogte van 3,30 meter voor zomerstalvoedering in lage stallen.

De Rotex 400 is te krijgen met DIN-inhoud van 23,1 tot 29,2 kuub en heeft optioneel Isobus, laadautomaat en disselvering. Bovendien zijn er doseerwalsen leverbaar met een dwarsafvoerband voor stalvoeren. De afvoerband is snel omklapbaar, om vlot te wisselen tussen stalvoeren en inkuilen. De 1,95 meter brede pick-up heeft tanden die in een V-vorm staan om samen met de gewasrol de grasstroom over de breedte naar de rotor te verdelen.

Er zijn zes tandrijen met een onderlinge afstand van 55 mm. De snijlengte is 40 mm met de 35 snijmessen. In de aandrijving is een tandwielkast, dubbele groothoek aftakas en nokkenkoppeling van 1800 Nm verwerkt. De bodemketting heeft een centraal geplaatste hydromotor en lost met een snelheid van 14m/min.

Of registreer je om te kunnen reageren.