MechanisatieNieuws

Case IH Magnum wint Tractor Of The Year 2015

Bologna – Op de Italiaanse Eima-beurs in Bologna ging Case IH aan de haal met de hoofdprijs, de eretitel ‘Tractor Of The Year 2015’ met de nieuwe Magnum. Deutz-Fahr won (alweer) met haar 9-serie de prijs voor het mooiste design. En de prijs ‘Best of Specialized’ was weggelegd voor de New Holland T3.75F.

Tijdens de Eima werd voor de 18e keer de Tractor Of The Year-award (TOTY) uitgereikt. De eretitel ging dit keer naar de Case IH Magnum 380 CVX. Case IH won al eerder deze prestigieuze titel in 2000 (toen ook met de Magnum) en 2001 (Case IH CVX).

De Magnum kreeg van 23 jury’s uit 23 verschillende landen de hoogste totaalwaardering. Dat lijkt vreemd (zie kader), maar is wel te verklaren. Ten eerste heeft de Magnum een zeer gunstige prijs/kwaliteit factor oftewel de trekker is relatief gunstig geprijsd voor het motorvermogen. De prijs per kW is immers een belangrijke score die meetelt binnen de jurering. Daarnaast beschikt de trekker over een forse hydraulische capaciteit, een zeer goede en zuinige FPT motor uit eigen huis, een eigen makkelijke te bedienen cvt-transmissie én, wellicht het belangrijkste argument, deze Magnum is de eerste traditionele wieltrekker die af fabriek ook achterop met rupsen verkrijgbaar is (zie foto’s). Een bijzonder teken, omdat Case IH hiermee het signaal afgeeft dat de wereldwijde vraag naar rupsen onder grote trekkers dermate belangrijk is, dat ze hierin af fabriek aan deze wens wil voldoen. Dus: geen gedoe meer in het land van verkoop met de aanbouw van (dure) rupsen waarbij doorgaans, bij technische problemen, de leverancier van de rupsen en de trekker naar elkaar wijzen.

Overigens was het verschil met de nummer twee erg klein. Deze nummer twee, de Deutz-Fahr 9340 TTV won de prijs ‘Best of Design’, de trekker die er simpelweg het mooiste uitziet. Mede te danken aan de slimme samenwerking tussen moederbedrijf Same Deutz-Fahr en de specialisten van het Italiaanse designbureau Guigiaro. Het is het tweede jaar op rij dat Deutz-Fahr deze prijs binnensleept. Dat hoeven we verder niet uit te leggen…

New Holland mag de T3.75F voor 2015 de ‘Tractor of the year’ noemen in de categorie ‘Best of Specialized’. New Holland won deze prijs overigens twee jaar eerder ook met de New Holland T4060F. De volgende TOTY-verkiezing vindt plaats in het najaar van 2015, op de Duitse Agritechnica in Hannover. Deze is van 10 tot en met 14 november 2015.

Beheer
WP Admin