Mechanisatie

Nieuws 15663 x bekeken 18 reacties

Trekker te water, één dode

Bellingwolde - Een 16-jarige jongen uit het Oost-Groningse dorp Bellingwolde is vrijdagavond overleden bij een trekkerongeluk. Hij zat met een even oude vriend en plaatsgenoot op de trekker, toen deze in het water terecht kwam.

De jongen raakte bekneld en overleed ter plekke, maakte de politie bekend. De vriend, die de trekker bestuurde, kon op eigen kracht eruit klimmen. Hij raakte wel gewond en moest naar het ziekenhuis. Door nog niet bekende oorzaak, raakte hij de macht over het stuur kwijt.

Laatste reacties

 • fend

  je moet het maar overkomen als bestuurder,er zijn geen woorden voorieder en vooral de familie gecondoleerd en veel sterkte

 • dommelje

  triest

 • trijnie

  Zestien, en dan op zulk zwaar materieel op de openbare weg.
  De overheid zou moeten ingrijpen, dit kan gewoon niet.

  Dit is voor meerdere mensen een verschrikking, misschien wel het meest voor de bestuurder.

 • Zandboertje

  Trijnie, dit was geen zwaar materieel. Een klein oud trekkertje van minstens 45 jaar oud, is geen zwaar materieel. Het ongeval wordt er niet minder erg van, maar scheer niet alles over 1 kam.
  De overheid hoeft hier niets aan te doen, de bestuurder had een rijbewijs.

 • wg

  Zeg maar 1 ding gecondoleerd

 • pinkeltje

  Natuurlijk is het triest en ieder ongeluk is er een teveel. Maar reageren op wat de overheid allemaal zou moeten doen om dit te voorkomen lijkt me redelijk onzinnig als je de toedracht niet kent. Er gaat ook iedere dag ergens een vrachtwagen ondersteboven. Gemiddeld misschien wel meer dan een. Daar is blijkbaar niemand verbaasd over. Ik kan de betrokkenen alleen maar veel sterkte wensen.

 • hansbekhuis

  Ben zelf vader geweest van mijn enig kind en zoon Desmond die op 24 jarige leeftijd is verongelukt, zat naasr de bestuurder van een personenwagen. Als ouder heb je levenslang. Waar ik mij vaak aan erger is aan mensen die zo oppervlakkig kunnen reageren zonder enig benul te hebben waarover men spreekt.

  Betrokkenen veel sterkte en vooral de ouders voor wie het leven elke dag opnieuw een strijd zal zijn die zo goed mogelijk te samen moet worden gestreden. Veel sterkte

 • trijnie

  Ik hoef niemand hier te vertellen dat er zeker wekelijks ongelukken gebeuren met landbouwvoertuigen.
  En ik ben van mening dat een 16 jarige niet op dergelijke voertuigen thuishoort.
  Neemt niet weg dat het vreselijk is wat er ook hier weer is gebeurt en hoop voor de betreffende mensen dat ze dit een plek kunnen geven.

 • schoenmakers1

  je kunt ook stellen dat er dagelijks ongelukken met auto`s gebeuren, wat is daar dan fout trijnie?

 • Hoeve Bouwlust

  Trijnie, ik hoop dat jij ook een goed beeld heb van de overige weggebruikers.... ik zit heel erg vaak op de trekker, kom ook vaak op de weg met groot materiaal.... en moet dan vaak ingrijpen omdat andere weggebruikers denken dat ze nog wel even net VOOR die trekker langs kunnen of nog net even voorrang kunnen nemen een weg op VOOR die grote trekker met zwaar materiaal erachter waardoor de combinatie niet zomaar stil staat. En ik zit al heel wat jaren op de weg kan ik je vertellen. Gelukkig zijn de meeste grote trekkers met een prima remsysteem vandaag de dag en ook het materiaal wat er achter hangt is vaak mee geremd. Daarbij zijn de eisen en het kennisniveau best hoog als je kijkt naar het huidige trekkerrijbewijs...en deze worden mogelijk nog verder verzwaard... heb je wel eens zo'n boek gezien ? Ik denk dat je je eerst meer in de dingen moet verdiepen voor je uitlatingen doet ! Neemt niet weg dat als de ouders van deze jongen dit lezen het ook vreselijk overkomt. Respect is hier geboden !!!
  Deze discussie op een ander forum voortzetten is de oplossing.

  Ik wens de ouders de bestuurder en alle vrienden en overige familie heel erg veel sterkte. #geenwoordenvoor

 • ed12345

  Trijnie je weet dat ik je heus wardeer maar nu ga je volgens mij een beetje kort door de bocht.We hebben allemaal moeten leren,De som van kennis is het totaal van de brokken of bijna brokken die we gemaakt hebben.Dat begon met fietsen met oei dat moest ik maar niet meer doen met auto rijden was het al niet beter.Ik begon thuis met m'n tiende 3 jaar later deed ik veel trekker werk alleen tot spuiten toe.Helaas gaat het wel eens niet NET goed maar fout en dat is bijzonder triest.Dit gebeurd ook met b.v. de brommer of scooter

 • trijnie

  Het is misschien niet kies om nav dit ongeluk deze discussie te beginnen maar er gebeuren veel ongelukken met het landbouwverkeer. Ik ben er zelf de dupe van geweest door nalatigheid.
  Voor jullie is het misschien normaal maar veel mensen ervaren het landbouwverkeer als lomp en gevaarlijk en voor mij zijn 16_ jarigen nog kinderen en die zet je niet op dit soort materieel.

 • loef

  Beginnen we weer...dit ongeluk is een ongeluk op zich zelf, niets met trekkers of landbouw te maken had met een brommer of andere hobby voertuigen kunnen gebeuren.
  met de 16 kind en met 17 auto mogen rijden??? Amerika nog jonger.
  Triest ongelukken gebeuren nu eenmaal .
  Zal ook zeker niet het laatste ongeluk zijn

 • TBaijens

  Het verlies van een kind.....onvoorstelbaar leed en verdriet is het gevolg voor fam. en vriend Al heeft iemand tien kinderen ze zijn niet te vervangen ,je voelt je totaal machteloos je verdriet is groot Het wordt een zoeken dag in dag uit naar een nieuw evenwicht Weinig mensen durven te praten over de dood Salomo deed dat wel want hij schreef Want tijd en toeval treffen hen allen...discussies heb je niks aan kijk vooruit en denk na over wat je schijf en helpt zo,n familie en praat er over Heel heel veel sterkte toegewenst

 • geart

  @trijnie als je 18 bent en je hebt net je vrachtwagen rijbewijs, dan ga je toch ook met grote en zware combinaties de weg op. dat is het zelfde met trekker rijbewijs.

 • trijnie

  Geart, 18 of 16 jaar, daar zit alweer een heel verschil in. Ik heb een kleinzoon van 15 jaar en hij is echt handig op ons trekkertje en met de grasmaaier maar ik zou hem niet graag de openbare weg op sturen, zo speels als vooral jongens nog op deze leeftijd zijn.
  Maar er kunnen overal ongelukken gebeuren,ook hier op ons eigen erf.
  Het gaat mij erom dat het net bij een trekker blijft, er wordt ook met grote aanhangwagens met stenen, zand, mais ed gereden.
  Maar zoals bovenstaand is heel erg en ik had beter deze discussie niet kunnen beginnen.

 • trijnie

  Geart, 18 of 16 jaar, daar zit alweer een heel verschil in. Ik heb een kleinzoon van 15 jaar en hij is echt handig op ons trekkertje en met de grasmaaier maar ik zou hem niet graag de openbare weg op sturen, zo speels als vooral jongens nog op deze leeftijd zijn.
  Maar er kunnen overal ongelukken gebeuren,ook hier op ons eigen erf.
  Het gaat mij erom dat het net bij een trekker blijft, er wordt ook met grote aanhangwagens met stenen, zand, mais ed gereden.
  Maar zoals bovenstaand is heel erg en ik had beter deze discussie niet kunnen beginnen.

 • janenada

  als kinderen van 16 jaar een tractor besturen horen er geen kinderen als bij als bijrijder bij.

Laad alle reacties (14)

Of registreer je om te kunnen reageren.