Mechanisatie

Nieuws 2091 x bekeken 3 reacties

Minder orders en werkgelegenheid Fendt

Oberdorf - Trekkerfabrikant Fendt gaat schrappen in het personeelsbestand. Als gevolg van het tegenvallende aantal orders wil het bedrijf 500 van de rond de 3300 arbeidsplaatsen opheffen. Ook voert het werktijdverkorting in.

Het grootste deel betreft weliswaar tijdelijk aangestelde krachten, maar ook een deel van het vaste personeel moet weg. Dat heeft Fendt-topman Peter-Josef Paffen laten weten in de Augsburger Zeitung.

Fendt is de Beierse dochter van het Amerikaanse Agco, dat dinsdag al aangaf dat het moet gaan bezuinigen. Niet alleen Fendt en Agco hebben het moeilijker gekregen. Volgens de Duitse mechanisatiefabrikantenfederatie VDMA Landtechnik daalt de wereldwijde omzet van de bedrijfstak met 4 procent. In alleen Duitsland is het ordervolume in de periode mei-juli ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar met 16 procent teruggelopen.

Bij Fendt liep het in het eerste halfjaar nog redelijk goed, maar over het hele jaar bekeken zullen uiteindelijk aanzienlijk minder Fendts worden verkocht dan vorig jaar toen tegen de 17.800 tractoren werden afgezet. Dit jaar worden het er minder dan 15.000, schat Paffen.

Laatste reacties

  • wullum

    Nu zullen de trekkers wel billiger worden

  • farmerbn

    Vind ook dat trekkers te duur worden maar goedkoper zullen ze niet worden. Een beetje verkoper gaat op marketingcursus en leert daar dat bij dalende verkoop je de onderdelen van oudere trekkers duurder moet maken. Hierdoor wordt afrijden ook te duur en gaan boeren ongewild toch nieuw kopen.

  • ed12345

    Farmerbn jammer HEEL jammer dat de meeste verkopers die cursus al hebben gevolgd moet ik helaas constateren

Of registreer je om te kunnen reageren.