Mechanisatie

Nieuws 9062 x bekeken 14 reactieslaatste update:31 okt 2014

Kubota opent fabrieksfiliaal in Ede

Ede - De Japanse fabrikant Kubota opent in Ede (Gld.) een eigen fabrieksfiliaal, waar het service en salesteam van Kubota Nederland gaat zetelen.

De Mechangroep (Devor) verliest dus het importeurschap van Kubota. De zes personeelsleden die zich bij de Mechangroep bezighielden met Kubota, komen in dienst van Kubota.

Het nieuwe verkoopkantoor met showroom komt in een leegstaande garage, waar voorheen Mercedes-auto's werden verkocht. Het fabrieksfiliaal gaat geen importeursfunctie vervullen. De trekkers zullen voortaan rechtstreeks vanuit Frankrijk naar de dealers worden getransporteerd, en maken geen tussenstop in Ede.

Kubota Nederland verkoopt vanuit Ede voortaan het gehele gamma Kubota-trekkers en tuin- en parkmachines. Kverneland Benelux in Dronten (Fl.) blijft echter zelfstandig opereren als verkoopkantoor van Kverneland-producten.

Laatste reacties

 • maxisprint

  Ze hadden beter naast het kantoor in Dronten kunnen gaan zitten

 • Mels

  Dan zitten 'ze'toch buiten?

 • ed12345

  Kverneland van Kubota ,het licht me toch nog zwaar op de maag

 • farmerbn

  Toen kverneland nog uit Skandinavie kwam had ik veel vertrouwen in de producten en het staal was perfect. Daarna kwamen andere merken zoals pz, vicon, accord enz erbij en werd het een marketinggebeuren. Veel blabla maar minder goede machines. Nu het kubota is geworden kan het alleen maar beter worden zoals de Japanners alles verbeteren. Het moet weer degelijk spul worden zonder snelle jongens die veel geld kosten.

 • ed12345

  Famerbn je gaat me toch niet zeggen dat Vicon en Accoord mindere kwaliteit leverde ????Accoord de uitvinder van de luchtgestuurde zaaimachine ,al had Kverneland iets dergelijks eind Jaren 50 of begin 60 er was er een op de landbouwwerktuigenschool in Slootdorp ,helaas kan ik me de preciese werking niet meer herinneren.maar misschien zoals wel vaker ,z'n tijd te ver voor dus te weinig verkocht De Kubota tractoren zijn hier al ruim 30 jaar ,voor gemeentes en parken enz.in een woord prima ,voor de landbouw ja als werf trekker voor veld werk waren ze tot nu toe te licht gevonden en de motoren vaak wat klein van inhoud wat ze niet veel koppel gaf .Prima kwaliteit maar de onderdelen zijn hier vrij prijzig

 • pinkeltje

  Ik neem aan dat je refereert aan de Stokland zaaimachine? Is ook onder andere merknamen verkocht. Was bij mijn weten een mechanische machine maar wel met een centrale verdeler naar zaaipijpen waardoor het er op het oog een beetje uitziet als een pneumaat?

 • farmerbn

  Ik bedoelde dat de kverneland ploeg toch wel een andere kwaliteit heeft dan bv de'kverneland' rotorkopeg ( die misschien uit Italie komt).

 • ed12345

  Pinkeltje precies raak er zat een ronde centrale zaadbak op maar de verdeling was mechanisch
  Farmerbn ik denk dat je gelijk hebt dat de rotorkopeg van kverneland is denk ik Made in Italy vergeet niet dat italie oa veel tandwielkasten voor de west europese landbouwwerktuigen industie maakt .

 • pinkeltje

  De Kverneland kopeggen komen bij het vroegere Maletti vandaan. Maar het is een beetje te simpel om te stellen dat wanneer het uit Italië komt het wel niet zo goed zal zijn. 40 jaar geleden kon je nog aan het land van herkomst een beetje inschatten wat je van de kwaliteit mag verwachten maar dat is inmiddels behoorlijk achterhaald.

 • farmerbn

  Waarom kverneland-sticker op een maletti zetten en een vicon-sticker op een vicon of een accord-sticker op een accord? Als die maletti kopeg zo goed was , hadden ze hem toch gewoon maletti kunnen stickeren? Nee , lekker stoer doen en het een kverneland noemen met dito prijs. Hopelijk doen de Jappen daar niet aan mee en wordt het degelijk zoals toyota of mazda.

 • pinkeltje

  Dat doen de Jappen al. Schilderen de boel oranje en plakken er Kubota op. De naam van een fabrikant is maar een betrekkelijk iets. Meer een marketing kwestie dan een technische kwestie. Zeker in de wereld van overnames. Maar dat naam en kleur voor de marketing erg van belang is blijkt wel uit de reacties. Hoeveel fabrieken heeft John Deere in zijn geschiedenis al niet overgenomen om de producten vervolgens onder eigen naam en kleur op de markt te brengen? Daar heet bijvoorbeeld een zaaimachine al lang geen Van Brunt meer, heet de maaidorser niet Holt, heten de suikerrietoogstmachines en log skidders niet Cameco, en om wat dichter bij huis te blijven heten de spuitmachines ook niet Douven.

 • Mechanhoek

  Kubota heeft als degelijk Japans bedrijf een visie ontwikkeld om full-linker te worden; deze visie werd duidelijk toen zij enkele jaren geleden Kverneland overnam. In deze visie passen uiteraard ook werktuigen onder eigen label en bijbehorende zwaardere tractoren. Ik denk dat Kubota in de toekomst zeker een merk wordt om rekening mee te houden; hun eigen uitspraak dat zij vooral naar John Deere kijken spreekt hierbij boekdelen. Mooi voor Kubota, maar opnieuw een aderlating voor de Mechangroep die met het verlies van Kubota nu nog meer 'overgeleverd' wordt aan Agco.....

 • ed12345

  Mechanhoek vooral die laatste zin voel ik wel met je mee
  De Vor die toch al weer heel wat Jaren de Fendt in noord NL op de plaats gebracht heeft waar het nu is kan bij een herorganisatie binnen Agco wel eens volkomen op het zijspoor komen kijk maar naar Louis Nagel

 • JanK

  Het is nu voor kubota de uitdaging om snel een landelijk dealernet op poten te krijgen die ook voor het merk gaan,Mischien iets voor de valtradealers die dat merk zijn kwijtgeraakt.

Laad alle reacties (10)

Of registreer je om te kunnen reageren.