Mechanisatie

Nieuws 2587 x bekeken 4 reacties

Terminal met Android-besturing

De nieuwe XCN 2050-terminal van New Holland is een bijzondere. Deze vervangt de oudere FM 1000 en is smaller en iets lichter, hij kost ongeveer €6.000.

De nieuwe XCN 2050 van New Holland is bijzonder. Op vele fronten. Zo kun je het 12,1 inch (30,8 cm) touchscreen opdelen in meerdere schermen die tegelijk actief zijn. Primair is het scherm bedoeld voor gps-toepassingen als de stuurautomaat. De terminal heeft een Android-besturing waardoor hij meerdere programma's kan draaien en zo het internet op kan, grofweg vergelijkbaar met een tablet of smartphone. Terwijl je in de trekker zit kun je bijvoorbeeld het weer bekijken, de marktprijzen en je administratie. De terminal vervangt de oudere FM 1000 en is smaller en iets lichter, hij kost ongeveer €6.000 (inclusief steun, modem en terminal-module). De terminal is ook leverbaar onder de merknaam Trimble, maar heet dan TMX-2050.

Laatste reacties

 • willemijn

  Het moet niet gekker worden....maar wel mooi dat er is .

 • agratax2

  Eindelijk komt er schot in het gebruik van de computer voor meerdere doeleinden tegelijk in de landbouw.

 • deer123

  6000 euro, hoe halen ze het in hun hoofd, e-pad kost nog geen 600 euro, war zit de rest van de 5400 euro verstopt ?

 • Valtra8950

  @deer123
  het lijkt me niet verstandig een e-pad te vergelijken met een systeem met ingebouwde GPS-ontvangers, met een volledig berekeningssyteem om een landbouwvoertuig aan te kunnen sturen tot op 2 cm nauwkeurig.
  De software is ook niet te vergelijken.
  Dus vandaar het verschil.

Of registreer je om te kunnen reageren.