Mechanisatie

Nieuws 1523 x bekeken

Pöttinger boekt recordomzet

Grieskirchen - Machinefabrikant Pöttinger boekte in 2012/2013 een omzet van 303 miljoen euro. Dat is 23 miljoen euro (8,2 procent) meer dan een jaar eerder en de hoogste omzet ooit.

Van de omzet komt 61 procent voor rekening van hooibouwapparatuur en 26 procent uit werktuigen voor bodembewerking. Dat was een jaar eerder nog 66 en 29 procent. De omzet in de hooibouwmachines steeg in het afgelopen jaar met drie procent, die van werktuigen als ploegen, eggen en cultivatoren steeg met 26 procent.

De thuismarkt Oostenrijk is goed voor 16 procent van de omzet. Pöttinger exporteerde voor 254 miljoen euro, een plus van 19 miljoen euro of 7,5 procent. De belangrijkste exportbestemmingen zijn Duitsland, Frankrijk, Tsjechië, Zwitserland en Polen.

Of registreer je om te kunnen reageren.