Mechanisatie

Nieuws 2482 x bekeken

Nieuw nokconcept Trelleborg

Trelleborg - Een studie van Trelleborg naar het contactvlak van trekkerbanden met de bodem leidde tot een nieuwe nokvorm. Gebleken is namelijk dat via een deel van de nok nauwelijks kracht werd overgedragen. Door hier een extra vlak te creëren ontstaat een 5 procent groter contactoppervlak.

Door meer rubber in de nok vervormt deze bovendien minder, waardoor er andere krachten in het karkas ontstaan. Hierdoor wordt de footprint 3 procent groter. Door deze betere waardes is de krachtoverbrenging 10 procent beter, wat leidt tot een 3 tot 5 procent kortere arbeidsduur. Het extra nokvlak zorgt verder voor een beter reinigend vermogen en een langere levensduur, doordat er op het eind van de levensduur meer rubber op de weg komt. Trelleborg gaat het concept, Progressive Traction, verder testen en verwacht er tussen één en anderhalf jaar mee op de markt te komen.

Of registreer je om te kunnen reageren.