Mechanisatie

Nieuws 6891 x bekeken 6 reacties

John Deere komt met nieuwe boerencombine

John Deere gaat eenvoudige instap-combines van het Finse Sampo Rosenlew onder eigen merknaam op de markt brengen.

Dat onthulde de fabrikant vandaag tijdens een persconferentie in Berlijn (D.). De groen-geel gespoten Sampo’s beschikken over zes schudders en 238 pk motorvermogen. Het zijn eenvoudige machines, specifiek voor de minder grootschalige akkerbouwer die toch graag zelf wil dorsen. Bij John Deere dragen de machines de typenaam W440. Er komt ook nog een kleiner model.  Klanten kunnen kiezen zelf of ze wel of geen voordorstrommel wensen. Afhankelijk van deze optie varieert ook de inhoud van de graantank, van 6.500 tot 8.000 liter. Opvallend; in 2011 ging Sampo Rosenlew nog een joint venture aan met Agco. Deze directe concurrent van Deere & Co heeft een minderheidsbelang van 10 procent in de Finse onderneming. Hoe de bedrijven zich nu onderling verhouden is niet bekend.

Foto

 • John Deere komt met nieuwe boerencombine

Laatste reacties

 • ed12345

  Wat voor prijskaartje hangt er aan

 • Mels

  Wat denk je ed. Zal ie nou echt zoveel goedkoper zijn???. Wel kwaliteit hoor zo een sjampoo dorskast

 • ed12345

  Mels John Deere en New Holland hadden een of twee jaar terug allebei een boerenmachine compleet met ik geloof 4 of 4.5mtr maaibord voor juist onder de 100.000 euro wel een ;back to the basic's; machine met een trommel breedte van ong 130cm vond ik dat niet slecht

 • deer123

  Ik geloof er niks van, jaren geleden betrokken JohnDeere ook goedkope trekkers van Renault ( 3000 serie en Zetor 5000 serie ) is ook op niks uitgedraaid
  we zullen wel zien..

 • marten87

  Voor dat geld kun je ook een gebruikte capaciteit machine kopen, dan schiet het tenminste op

 • Wiseman

  Onder de 100 ha graan is een machine van € 100.000 nooit rendabel. Dan moet je al minimaal een bedrijf hebben van 400 ha, bij 1 op 4 teelt. Beter de loonwerker bellen, die neemt de diesel mee en stalt dat ding een heel jaar.

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.