Mechanisatie

Nieuws 5301 x bekeken

Zetor en Pols werken samen

De import van Zetor-trekkers zit in een vacuüm. Slootsmid in Goor is importeur maar onlangs koos de Zetor-fabriek in Brno het bedrijf Pols in Zuidland voor hand- en spandiensten als transport en opslag.

Dat terwijl de officiële import nog bij Slootsmid blijft. Pols is geïnteresseerd in Zetor, is Kioti-importeur en heeft een distributienetwerk in Frankrijk en Duitsland waar de Zetor-import zwakker is. Daarbij past Zetor met de komende zware Maxterra-serie bij het gamma van Kioti. Slootsmid heeft net een geslaagde reorganisatie achter de rug. Of er ook op fabrieksniveau een samenwerking tussen Kioti en Zetor op handen is, is onbekend. Net als wie uiteindelijk de Nederlandse import krijgt.

Of registreer je om te kunnen reageren.