Mechanisatie

Nieuws 3719 x bekeken 5 reacties

CNH wordt CNH Industrial

Amsterdam/Londen - CNH en Fiat Industrial gaan na de overname verder als CNH Industrial.

CNH, met de merken Case IH, New Holland en Steyr was al voor 87 procent eigendom van Fiat Industrial. Fiat Industrial is afgesplitst van de Fiat automobieltak en bestaat uit de onderdelen Iveco (vrachtwagens)  en FPT Industrial (motoren).

De overname moet nog worden goedgekeurd door de aandeelhouders van zowel CNH als Fiat Industrial. Voor wat betreft CNH is dat een formaliteit, omdat 87 procent van de aandelen al in handen is van Fiat Industrial.

CNH Industrial zal zowel in Milaan als in New York aan de beurs genoteerd staan. Eerder werd al bekend gemaakt dat de formele hoofdzetel van CNH, nu Amsterdam, verandert in Londen. Dit is vooral een fiscale kwestie.

De overname, fusie zeggen sommigen, is eind vorig jaar al aangekondigd en zal in het derde kwartaal van dit jaar volledig afgerond zijn.

Laatste reacties

 • pompy

  Hallo Arend Jan,

  Waar komt de totale omzet dan ongeveer op 30 miljard?
  Komen ze gelijk of met nog een hogere omzet uit dan John Deere.

  Groet Peter.

 • schoenmakers1

  goed bezig politiek nederland, weer een bedrijf wat voor inkomsten kan zorgen weggejaagd, komt nog wel een keer goed met nederland!!!!!!!

 • Boertje22

  Pompy, Fiat Industrial is sowieso aan groter dan de Jan Hert Company.

 • Mels

  Helaas boertje,helaas.

 • arendjan.blomsma1
  Redactie

  In 2012 had Fiat Industrial, inclusief CNH, een omzet van € 25,8 miljard. John Deere had in boekjaar 2012 een omzet van € 27,6 miljard.

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.