Mechanisatie

Nieuws 6661 x bekeken 5 reacties

Gestolen trekkers na drie jaar weer terug

Leeuwarden - Twee gestolen trekkers van een mechanisatiebedrijf in Bakkeveen zijn na drie jaar weer teruggevonden. Dat maakte Aalze Veenstra, eigenaar van het bedrijf, woensdag bekend.

De trekkers werden in de nacht van 14 op 15 juni 2010 gestolen bij het bedrijf. Beide trekkers waren zo goed als nieuw en hadden een gezamenlijke waarde van ongeveer 80.000 euro. Veenstra schakelde een recherchebureau in om de trekkers weer op te sporen. "Ik had de hoop al opgegeven", vertelt een opgeluchte Veenstra. De Fries kreeg vorige week het verlossende telefoontje dat één van de trekkers in Polen was gevonden. De andere trekker was al in september teruggevonden.

De eigenaar is blij met nieuws dat de trekkers weer zijn kant op komen. "In tijden van crisis is dit een mooie opsteker", aldus Veenstra.

Laatste reacties

 • Ties S

  één Europa...... ja... ja..... er gaan ca 50 (dat is 7 vrachtwagens vol) gestolen auto's per dag de grens over richting het oosten en worden daar blijkbaar zonder de benodigde papieren als kenteken en vrijwaring klakkeloos op kenteken gezet, om nog maar te zwijgen over de honderden tractoren, tuin en park machines, grondverzet materieel en allerlei andere 'handel' die hier gestolen wordt en die de eigenaren nooit meer terug zien..... en de politie..... die doet gewoon HELEMAAL NIETS.... die heeft het druk met zaken met een hogere preroriteit....... zoals snelheid controles bv...... lang leven het verdrag van Shengen...... zou gauw mogelijk mee stoppen en grenzen weer dicht met normale controle op personen en goederen......

 • richtr

  @ Ties S,
  Dan kan de Nederlandse landbouw wel per direct gaan stoppen, zonder open grensen lijft daar iks van over...

 • Ties S

  grote onzin, voor het verdrag van Shengen ging er echt niet minder, kaas, groenten, fruit, varkens (vlees) enz de grens over..... je moet LEZEN... met de grens sluiten wil zeggen terug naar de normale en gangbare controle aan de grens waarbij goederen ingeklaard moet worden...... dus door hobbelen met je gestolen of zwart betaalde 'handel' is er dan niet meer bij.. en een ieder die op een normale manier zaken doet hoeft daar helemaal geen probleem mee te hebben

 • trekker123

  In Engeland worden behoorlijk wat trekkers gestolen die richting oostblok gaan. En het is daar bij de ferry voor het vrachtverkeer echt geen kwestie van ongezien zonder controle van de douane het schip op rijden. Het dievengilde redt zich er prima mee. Maar zelden dat er in Dover nog net op het laatste moment een douanier kan ingrijpen voor de trekker definitief het land verlaat. Opheffen van Schengen gaat dus niet helpen om dit probleem op te lossen.

 • koestal

  transport van mest wordt beter gecontroleerd,ze doen net alsof het goud is

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.