Mechanisatie

Nieuws 4328 x bekeken 32 reacties

Sterke verkopen John Deere in Noord-Amerika

Moline - John Deere heeft in maart in de VS en Canada de verkopen van combines meer dan verdubbeld ten opzichte van een jaar eerder. De markt als geheel noteert een plus van 67 procent. Dat heeft de Amerikaanse machinebouwer bekendgemaakt in een update vooral gericht op investeerders.

De verkopen van trekkers stegen minder dan 10 procent. In beide gevallen presteert de onderneming uit Illinois beter dan de Noord-Amerikaanse markt als geheel. De totale trekkerverkopen in de VS stegen in maart 4 procent op jaarbasis, tot 15.540 machines, aldus de brancheorganisatie AEM. Over de eerste drie maanden wordt nu met 37.307 verkochte machines een plus van 11 procent genoteerd.
In de Europese Unie zijn verkopen juist met dubbele cijfers gedaald. De marktomstandigheden zijn in Europa volgens John Deere nog altijd niet positief. Banken zijn terughoudend bij het verstrekken van kredieten en de economie groeit in Europa nauwelijks. In de VS neemt kredietverlening weer toe terwijl de groei van de economie door lijkt te zetten. Een misoogst in het Verenigd Koninkrijk drukt ook op de verkopen.
In Rusland, Wit-Rusland en Kazachstan wordt van februari tot en met juli een extra importheffing van 27,5 procent geheven, wat volgens John Deere drukt op de verkopen. De landen proberen binnenlandse machinebouwers te helpen dan wel buitenlandse ondernemingen te dwingen in de landen zelf te produceren. De meeste machinebouwers die in de landen actief zijn hebben er reeds assemblagelijnen.
John Deere zag het eerste kwartaal de omzet 10 procent toenemen tot 7,42 miljard dollar (8,6 miljard euro). De organisatie verwacht dat de omzet in het lopende boekjaar 6 procent zal toenemen, met name omdat boeren vanwege relatief hoge prijzen voor mais en soja de middelen hebben om te investeren.

Laatste reacties

 • trekker123

  Dat is goed nieuws voor de heren Buffett en Gates.

 • Mels

  Juistem,ook voor mij.....Amerikaanse boeren kopen nieuwe spullen alsof het niks is en laten ze nou allemaal de duurste moeten hebben.Nou dat kan dacht de directie van JD,zelfs een gebruikte met 6500 uur is bijna duurder dan een NH met 500 uur,of de een is zo goed dat ie het waard is of de ander zo ....enz

 • trekker123

  Een hoge prijs is doorgaans goed voor de verkoopcijfers. Lijkt raar maar daar zijn veel voorbeelden van. Geeft mensen het gevoel dat ze bij de winnaars horen. Is ook een liedje van. Ben je winnaar dan heb je vrienden. Mensen worden niet graag geassocieerd met verliezers of B-artiesten. Je moet natuurlijk als trekkermerk wel meer doen dan alleen de hoogste prijs hanteren, maar het goedkoopste is belist niet altijd het meest verkochte. En het meest verkochte ook lang niet altijd technisch het beste. Ook al willen verkopers je dat meestal graag doen geloven. Klinkt ook zo lekker logisch dus daar kun je aan de keukentafel gerust mee aankomen. Lekker slap lullen en even tekenen bij de stippellijn....

 • deer123

  John Deere John deere John Deere John deere

 • abtje

  Ai,heb je op je vinger geslagen dat je zo loopt te vloeken? :-)

 • Eekterman

  Nothing runs like a Deer when chased by a Jaguar

 • bluepowers

  Ze hebben zeker ook de trekkers meegerekend die op de onderbroeken en dekbedovertrekken staan die de zogenaamde Deere fans hebben. Anders kan ik het me niet voorstellen.

 • Mels

  En ik heb een NH onderbroek,ik ga toch geen scheet geven in een JD broek......;0

 • Bison

  Die NH onderbroek,.nooit van gehoord!..????
  Je draagt hoop ik toch geen luier meer Mels!!?

 • Flyinghollander

  Kan zien dat er weer leuke reacties zijn, goh goh bluepowers....

 • Mels

  Nee Bison,het is toch wie kaatst kan de bal verwachten:). ?

 • Bison

  Zat je alleen een beetje te jennen mels.lol

 • Mels

  Jen maar een end heen. Je zit zover weg dat ik daar niet gauw last van heb. Je nieuwe werkplaats is dat die met dat witte dak???

 • ed12345

  mels maar dat witte dak kan met twee moeren losmaken achterover geklapt worden de gele is iets ingewikkelder Ik denk dat noord America nr 2 Case international veel vertrouwen heeft verloren na de overname door Fiat New Holland ,een amerikaan heft nu eenmaal het meest vertrouwen in USA made spul

 • trekker123

  Dat is dan zeker ook de reden dat er zoveel niet-Amerikaanse auto's rondrijden?

 • ed12345

  trekker 123 dat is in verreweg de meeste gevallen alleen maar show iedereen weet dat de duitse merken duur zijn dus laten ze dat ook showen maar de gemiddelde amerikaan rijdt 'n amerikaans merk toegegeven de aziaten kom je steeds meer tegen maar zeker op het platte land is USA made king

 • ed12345

  Ik heb dat hier al eerder geschreven USA en Canada hadden eigenlijk maar twee merken International en John Deere de overage moesten de rest onder hun verdelen .Beide hebben hun naam verdiend met kwaliteit en innovation
  De overname door Case ging nog wel alles bleef eigenlijk Internu de overname door Fiat is een beetje zwaarder te verteren maar nu b.v. Fiat motoren in bijna de hele lijn verdienen ze hier geen extra punten mee Dus dat JD als grote winnaar boven komt is niet verwonderlijk

 • Mels

  Emotie is alles,kijk maar naar de superbowl reclame van dodge,je zit met tranen in je ogen tot de man met de hamer komt....Wie em gezien heeft weet wat ik bedoel,Geweldige reclame.
  Ed mijn vriend in de VS ging even kijken bij de Deere dealer of er wat voor em bij was en ja hoor een mooie 8400,20 jaar oud en met 6500 uur op de klok,guess what,75000 dollies,FerdeF en rechtsomkeerd naar de,jammer van em dat wel,naar de NH dealer,TG 255 gekocht met de helft van de uren voor een dikke 50000,wie is er nu gek,ja ik weet het wel maar ik ben bevooroordeeld,:)

 • Bison

  Nee mels mijn daken zijn allemaal groen,blends lekker in met de bomen en het gras.
  Zou eigenlijk wit moeten zijn in de winter,maar om ze ieder jaar twee keer om te keren is ook wat..

 • Mels

  Happerdehap. Hoe kan ik nou zien wat voor dak je hebt of je moet de enige zijn daar dan is t wat anders

 • ed12345

  Mels ik voel helemaal met je mee wie wil er nu een NH TG

 • Mels

  Juist ed wij begrijpen het wel maar ook jij en ik gaan in onze knip kijken of er wel genoeg inzit.

 • Bison

  Ben de enigste met alleen groene daken Mels.

  De enigste groene trekkers hier zijn 2 oude JD lawntrekkers(made in USA)
  Heb geen NH trekker ook

 • Mels

  Dan zou ik na enig zoeken op googleearth jou toko moeten kunnen vinden:)

 • Bison

  Zal niet meevallen zonder directions Mels.
  Ik zal het makkelijk voor je maken. Type in on the googlemap.'Harmonvalley,division no 17 AB'.
  ga een beetje naar rechts tot range road 190,volg die naar boven tot het eind,dan naar links en je ben op m'n erf.
  Het is wel een ouwe image van meer dan 20 jaar terug.

  nou iedereen,kom ook maar ff koekeloeren

 • Mels

  Dank. was niet nodig geweest om met je billen bloot te gaan. Had ook anders gekunt. Maar ik ga het vinden. Ik vindt t erg leuk om zo met streetview over de wereldbol te kijken. Daar bij jou zijn ze nog niet geweest.

 • Mels

  De wereld houdt er ook bijna op...... Bomen die samen een bos met grote O maken genoeg....

 • Bison

  Ik zei toch dat ik lekker rustig zat.lol

 • Mels

  Wat mij betreft heb je gelijk. Je kan je daar bijna alleen aan jezelf ergeren :). Hoever zit je dan uiteindelijk van enige bebouwing die ook nog voorzieningen heeft vandaan? Wat vond je wederhelft daarvan in den beginne? Ik weet wel,waar je ook naartoe gaat,wennen moet je zowiezo maar dit is wel een uiterste vorm van.

 • W Geverink

  Ik krijg eens in de vijf jaar de jehova's aan de deur. Ik wed dat ze jou plek nog niet gevonden hebben lol.

 • Bison

  Het meeste wat ik nodig heb kan ik tussen de 30 en 40 km radius krijgen.
  Het dichtsbijzijnde stadje (7000 inw) is 40 km)20 min rijden.
  Mijn vrouw houd ook van de rust,de aftand was geen probleem,we hebben in canada op verschillende plaatsen gewoond en steeds verder van town.
  Regelrecht van Holland naar hier had waarschijlijk niet gegaan.

  Toen mijn broer de eerste keer op bezoek was hier dacht hij na week dat hij in een isoleercel terecht gekomen was.lol

  Nou woont hij ook alweer 20 jaar hier in de buurt.

 • Bison

  Die Jahova's benne hier zat geweest geverink.Ik sta ze wel te woord hoor. Ze dachten dat ze me konden bekeren...helaas..dus niet.lol

Laad alle reacties (28)

Of registreer je om te kunnen reageren.