Mechanisatie

Nieuws 1781 x bekeken 3 reacties

Claas gaat combines maken in Oekraïne

Harsewinkel - Claas heeft een akkoord gesloten met de Oekraïense overheid over de assemblage van combines in het zuiden van het Oost-Europese land. Het betreft oogstmachines van het type Tucano-440. Eerder sloot de staatsmachinefabrikant Yuzhmash met het Chinese CITIC en YTO International een deal voor de productie van trekkers in Oekraïne.

Volgens landbouwminister Mykola Prysyazhnyuk van Oekraïne gaat jaarlijks circa 5 miljoen ton graan verloren vanwege een tekort aan mechanisatie. De Oekraïense overheid verschaft voor 16 miljoen euro aan subsidies aan boeren voor de aankoop van mechanisatiemiddelen. Premier Mykola Azarov heeft eerder gezegd dat Oekraïne 400.000 trekkers nodig heeft.
Met de mechanisering van de landbouw wil Oekraïne haar graanproductie helpen opvoeren van 46 miljoen ton vorig jaar naar op termijn 80 miljoen ton. Oekraïne is momenteel de zevende grootste graanexporteur ter wereld.

Laatste reacties

  • abtje

    De verboden legbatterijen van onze collega kippenboeren zijn er ook al heen gegaan. Die eieren krijgen we al. Nu de rest nog...

  • Flyinghollander

    Abtje, dit heeft een hele andere reden ook, import (was in Rusland zo) van niet in Rusland 'gebouwde' machine hadden een extra import kost, vandaar dat ze die fabrieken daar bouwen met de hulp van de subsidie kost het hun niks.

  • abtje

    FH, kijk maar eens hoe melkrobotten naar Rusland gaan. Net wat jij zegt, gewoon bijna letterlijk in tweeen zagen, daar weer repareren en Voila.

Of registreer je om te kunnen reageren.