Mechanisatie

Nieuws 1872 x bekeken 3 reacties

Wereldconcerns presteren goed

De grote fabrikanten CNH, Agco en John Deere hebben jaar- en kwartaalcijfers bekend gemaakt. Daaruit blijkt dat bij alledrie de groei er goed in zit.

Case New Holland (CNH) heeft in 2012 8 procent meer omzet gemaakt. Die kwam uit op € 14,4 miljard. Daarvan bracht landbouw ruim 80 procent binnen. De winst kwam uit op 874 miljoen euro, 28 procent meer dan in 2011. CNH creëert 44 procent van zijn omzet in Noord-Amerika.

Agco heeft in hetzelfde jaar een omzet gerealiseerd van 7,4 miljard euro. Dit is een groei van 16 procent. Die groei kwam vooral uit Noord Amerika (+46 procent). De omzet van GSI opslagsystemen zorgde hier mede voor. Europa draagt ruim de helft van de omzet bij, met een groei van 5 procent.

John Deere heeft een ander boekjaar. Dat loopt van 1 november tot 31 oktober. Het maakte cijfers bekend van het eerste kwartaal van het nieuwe boekjaar. Ook daaruit blijkt een flinke groei, van 10 procent tot 5,5 miljard euro. Ook de winst steeg, tot 485 miljoen euro (+ 22  procent).  Bij Deere komt 74 procent van de omzet uit landbouw en tuin en park . De rest uit grondverzet, bosbouw en financiële dienstverlening.

Laatste reacties

  • groot boerdam

    Alles wat vreet van de boeren verdienen goed behalve de boeren zelf!!

  • kalkar

    Je sloat de spieker op zien kop.

  • Mels

    Je hoef geen grotere nieuwe trekker te kopen,dat wil je zelf.

Of registreer je om te kunnen reageren.