Mechanisatie

Nieuws 1770 x bekeken 3 reactieslaatste update:5 feb 2013

Lemken ziet omzet in 2012 met 20 procent groeien

Alpen - Mechanisatiefabrikant Lemken heeft het boekjaar 2012 afgesloten met een omzet van 340 miljoen euro.

Dat is 20 procent meer dan in 2011. Bedrijfsleider Franz-Georg von Busse schrijft de gunstige ontwikkeling toe aan de goede prijzen voor landbouwproducten en de goede stemming onder de agrariërs. Praktisch alle verkoopgebieden werkten mee aan de groei, waaronder Nederland. Ook voor het lopende nieuwe jaar is Von Busse optimistisch, ook gezien de hoge bezettingsgraad. Of nogmaals een dergelijke forse groei zal kunnen worden gehaald wordt echter betwijfeld. Het exportaandeel van de omzet steeg los daarvan in 2012 naar 73 procent.

Voor de komende vijf jaar heeft de Duitse akkerbouwspecialist voor meer dan 50 miljoen euro aan investeringen voor nieuwe fabriekshallen, productiefaciliteiten en toevoersystemen in de planning staan. Deze investeringen zijn vooral bedoeld voor de uitbreiding van de vestiging in Alpen, waar de capaciteit van de productie en assemblage aanzienlijk wordt opgekrikt. Medio 2013 zal gestart worden met de bouw van een compleet nieuwe ontwikkelingsafdeling. Hier zal het flink toegenomen aantal ontwikkelingsingenieurs en ook een volledig nieuwe testafdeling worden ondergebracht.
Een belangrijke stap voor de e toekomst van het familiebedrijf was onder meer het aanstellen van de nieuwe bedrijfsleider, de Nederlander Anthony van der Ley, op 1 november 2012. Zo werd de directie uitgebreid en tegelijkertijd een geleidelijke generatiewisseling aan de top van het familiebedrijf ingezet.

Laatste reacties

 • agri2

  Mooie foto, maakt Lemken rode machines?

 • Flyinghollander

  Ik heb ook al de redactie gevraagd, maar krijg geen antwoord nog.
  Er is toch wel een foto van Lemken te vinden?

 • biouge

  wel mooi een kuhn achter een mf in een lemken reclame

Of registreer je om te kunnen reageren.