Mechanisatie

Nieuws 6901 x bekeken 6 reacties

Goodyear stopt productie tractorbanden

Amiens - De Amerikaanse bandenfabrikant Goodyear heeft aangekondigd dat het haar fabriek voor auto- en tractorbanden in het Noord-Franse Amiens volgend jaar gaat sluiten. Dat betekent dat Goodyear in feite stopt met de productie van banden voor tractoren en andere landbouwvoertuigen in Europa.

Door de sluiting komen waarschijnlijk bijna 1.200 mensen op straat te staan. Amiens is goed voor ongeveer 60 procent van de agrarische banden van Goodyear. De onderneming stootte ruim zeven jaar geleden haar Amerikaanse activiteiten op dit gebied al af aan Titan Tire Corporation. Titan zou nog wel belangstelling hebben om de agrarische bandenproductie in Amiens ook in te lijven. De toekomst van de Franse fabriek staat ook al jaren ter discussie, vooral omdat Goodyear het daar voortdurend aan de stok heeft met de Franse vakbonden.

Laatste reacties

 • ed12345

  zoals vermeld is het hier al een tijdje dat good year en firestone de landbouw verlaten hebben
  de meeste landbouw en speciaal trekker banden zijn nu in handen van michelin ook al is het een ander merk het is meestal eigendom van michelin met als gevolg dat sommige maten zoals 20.8x38 en 20.8x42 zeker 50% duurder zijn geworden

 • marc47

  good year ... de naam zegt het, die gingen maar een goed jaar mee

 • pieter p

  Dan moet je echt je rijstijl veranderen, bij mij gaan de goodyears veel langer mee.

 • info104

  De good year banden hebben een langere standtijd dan die dure michelins en als je de breedte van de nokken opmeet komt michelin altijd 5% tekort bv. een band van 650x 38 meet geen 650mm maar 590mm , ik voel me altijd zwaar belazerd met zón band , als je bv een trilleborg of bkt opmeet klop de maat beter.

 • Mels

  info104,meer dan mee eens,maar voor wat betreft onderzoek en ontwikkeling lopen ze wel voorop, maar dat dat zo een hoge prijs heeft????

 • joannes

  Nu, volgens het volgende bericht hoeven ze niet op Titan te rekenen in Amiens: http://www.cnbc.com/id/100474481

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.