Mechanisatie

Nieuws 1495 x bekeken laatste update:5 feb 2013

Amazone verkoopt 16 procent meer

Hude - Landtechniekfabrikant Amazone heeft de omzet in 2012 ten opzichte van het jaar daarvoor met 16 procent, ofwel 65 miljoen euro verbeterd naar 460 miljoen euro.

Als het loopt zoals wordt verwacht groeit de omzet van het 130 jaar oude Duitse familiebedrijf dit jaar verder. “Voor zover de ontwikkeling kan worden voorspeld komt ons doel, om de horde van 500 miljoen euro te nemen, dichterbij”, zeggen de concerntoplieden Christian Dreyer en Justus Dreyer. Volgens hen is de groei afgelopen jaar zichtbaar geweest bij alle productlijnen, maar de nieuwe machines in het programma hebben daaraan bovenproportioneel bijgedragen. Genoemd worden in dit verband door de Dreyers de zelfrijdende middelenspuiter Pantera (sinds 2010 het ‘vlaggenschip’ van Amazone) en de getrokken spuit met tandemas UX 11200.

Het exportaandeel van de omzet was vorig jaar 80 procent. De omzetsterkste markten waren behalve de Duitse thuismarkt, Frankrijk, Rusland, Polen en Scandinavië.

Of registreer je om te kunnen reageren.