Mechanisatie

Nieuws 1828 x bekeken

Trekkerverkoop loopt 8,5 procent achter

Nieuwegein - In oktober zijn in Nederland 239 landbouw- en smalspoortrekkers afgeleverd, 23 meer dan in dezelfde maand vorig jaar. Over de eerste tien maanden ligt de afzet met 2.495 machines ruim 8,5 procent lager dan een jaar eerder.

Dat meldt Fedecom, de brancheorganisaties voor importeurs en producenten van machines. De afzet ligt daarmee dit jaar lager dan in 2011 maar aanmerkelijk hoger dan in 2010. De jaren ervoor was door snel stijgende prijzen voor agrarische producten sprake van een ware verkoopgolf. De afleveraantallen per merk worden in Nederland met een jaar vertraging bekendgemaakt. Over de eerste tien maanden van 2012 was John Deere met 636 afgeleverde machines marktleider, vóór New Holland (498) en Fendt (370).

Of registreer je om te kunnen reageren.