Mechanisatie

Nieuws 890 x bekeken

Ropa stapt in CCI

Het samenwerkingsverband Competence Centre Isobus begon in 2009 met zes deelnemers (Amazone, Grimme, Krone, Kuhn, Lemken, Rauch). Inmiddels staat de teller op het dubbele aantal.

De machinefabrikanten Pöttinger, Bergmann, Walterscheid, Peecon/Tulip, Bednar (voorheen Strom) en als laatste Ropa traden toe. Daarmee krijgt CCI en nog internationaler karakter. Behalve de machinefabrikanten werkt ook een aantal softwareontwikkelaars mee aan CCI en is de Fachhochschule in Osnabrück als vanouds het hoofdkwartier.

Behalve de CCI-terminal zijn er meer ontwikkelingen. CCI is overlegpartner en vertegenwoordigd in nagenoeg alle werkgroepen van de AEF, de Agricultural Industry Electric Foundation. Verder is CCI betrokken bij TIM (tractor-implement management - de aansturing van de trekker door het werktuig) en bij de elektrificatie van trekkers en werktuigen.

Foto

  • Ropa stapt in CCI

Of registreer je om te kunnen reageren.