Mechanisatie

Nieuws 2071 x bekeken 2 reacties

Reesink haalt miljoenen op met aandelen

Apeldoorn – Reesink geeft 46.986 nieuwe aandelen uit met een uitgifteprijs van €63,85. Dat blijkt uit de prospectus die het bedrijf, onder meer distributeur van landbouwmachines, bekend heeft gemaakt.

De opbrengst wordt in eerste instantie gebruikt voor de gedeeltelijke financiering van de overname van Pon Material Handling Europe, maar het bedrijf blijft ook op zoek naar landbouwdealers.
De overname betreft een grote distributeur van logistiek servicematerieel. Reesink maakte de overname in juni bekend en betaalt in eerste instantie 62,5 miljoen euro. De prijs loopt op als het overgenomen bedrijf goed presteert, maar zal volgens de onderneming niet boven de 80 miljoen euro uitkomen. Door de overname groeit de omzet van 218 miljoen in 2012 naar ruim 400 miljoen euro.
Reesink blijft actief op zoek naar dealerbedrijven. Kort geleden is Jans-vanGemeren mechanisatie overgenomen door Landtech Zuid, een dochteronderneming van Kamps de Wild Participaties. Laatstgenoemde is een onderneming van Reesink dat machines van Claas en Amazone importeert en het merk Kaweco in de markt zet. Meer merken zullen worden toegevoegd. Doel is te komen tot grote 'kenniscentra' in plaats van een wirwar aan kleine dealers.
De overgenomen mechanisatie-activiteiten zijn volgens topman Gerrit Van der Scheer goed voor een omzet van 5 miljoen euro, en hebben prima groeivooruitzichten. De topman voorziet een toename van de opbrengsten naar 10 tot 12 miljoen euro in de komende twee jaar. Reesink verwacht de komende tijd nog één tot enkele dealerbedrijven over te nemen. Claas is nu al een groot merk voor oogstmachines in Nederland, maar de Duitse firma wil ook een grotere rol spelen met trekkers.

Laatste reacties

  • ed12345

    Heeft de boer baad bij dealer overname door de importeur?
    Ik vrees van niet.De dealer kan zelf niet meer bepalen welke merken hij in huis wil hebben en bij verkoop en onderdelen prijzen zal z'n bewegings vrijheid niet al te groot zijn Hier zijn de grote merken vaak met een hele groep grote dealers van een eigenaar .Winkelen heeft geen enkele zin je vraagt de prijs voor een bepaalde tractor of machine die offerte gaat de computer in al de dealers van de zelfde groep geven je dezelfde prijs
    Die groepen zijn zo groot een trekker min of meer verkopen kan ze absoluut niks schelen

  • trekker123

    Een boer heeft geen belang bij een mechanisatiebedrijf dat onderdeel is van een beursgenoteerde onderneming. Die doet liever zaken met een familiebedrijf. Helaas pindakaas is de realiteit dat veel familiebedrijven in de toekomst weinig anders kunnen kiezen dan verkopen aan een beursgenoteerde onderneming omdat er inmiddels vaak teveel kapitaal in het bedrijf zit om het nog aan een volgende generatie over te geven. Fabrikanten vinden het allemaal prima. Die hebben het liefst een lijstje met zo weinig mogelijk telefoonnummers. Uiteindelijk zal de wal het schip keren maar dan zijn we nog weer een generatie verder.

Of registreer je om te kunnen reageren.