Mechanisatie

Nieuws 1522 x bekeken

Minder omzet, meer winst John Deere

Moline – John Deere heeft het afgelopen kwartaal 7,1 miljard dollar (5,2 miljard euro) omzet geboekt met landbouwmachines, 3 procent minder dan een jaar eerder.

Het bedrijfsresultaat steeg ten opzichte van het corresponderende kwartaal in 2012 met 7 procent tot 996 miljoen dollar (736 miljoen euro).
De trekkerfabrikant is tevreden over de prijzen die het kon rekenen maar zag exportvolumes dalen en had ook last van onvoordelige wisselkoersen. Door nieuw beleid importeren Rusland, Kazachstan en Wit-Rusland duidelijk minder combines.
Het bedrijf verwacht dat verkopen in de EU de komende twaalf maanden 5 procent zullen dalen. Voor Noord-Amerika en Zuid-Amerika verwacht de onderneming een min van 5 tot 10 procent. Voor Azië gaat John Deere uit van een kleine plus.

Of registreer je om te kunnen reageren.