Mechanisatie

Nieuws 2885 x bekeken 3 reacties

Nieuwe series McCormick en Landini

San Martino in Rio - Argo lanceert een nieuwe reeks trekkers van de merken McCormick en Landini. Het betreft machines met een vermogen van 60 tot 200 pk die voor het grootste deel in 2014 beschikbaar komen. Een deel van de machines wordt uitgerust met een continu variabele ofwel traploze transmissie (CVT), voor het merk een kleine revolutie.

Het gebrek aan een CVT – het bedrijf werkte met een achttraps powershift – was in het verleden een zwak punt van de Italiaanse trekkerbouwer. Argo zal een McCormick X7 met CVT laten zien op de Agritechnica-beurs die van 12 tot en met 16 november wordt gehouden in Hannover. Later volgt de Landini 7 met een CVT. In 2015 komt Argo met een eigen CVT die in de McCormick X6 wordt gebouwd.
De lancering van de nieuwe series moet de afzet in Nederland, georganiseerd via importeur Louis Nagel, een push geven. In 2011, het laatste jaar waarvoor verkopen per merk bekend zijn, werden in Nederland slechts 15 McCormicks en 1 Landini afgezet. In 2012 werden ongeveer 2.000 van de Argo-machines verkocht.

Laatste reacties

  • casecs

    nou 4 jaar terug voor het eerst een mc cormick gekocht maar heb spijt dat ik zo'n trekker heb gekocht , wat een drama ding staat vaker bij de mechanisatie dan hij aan het werk is, hij gaat nu ook de deur uit ben er klaar mee! maar nooit geen cormick meeer, gewoon maar weer case waar we tot nu toe geen problemen mee hebben gehad!

  • janvandinther

    we hebben een nieuwe mc cormick in 2012 gekocht en vanaf de eerste dag geen problemen mee gehad op een uren teller na werken er toch elke dag mee

  • ...............

    Die van mij was ook geen succes.

Of registreer je om te kunnen reageren.