Mechanisatie

Nieuws 5518 x bekeken 1 reactie

John Deere best beoordeelde trekkermerk

Nieuwegein – John Deere is New Holland opgevolgd als best beoordeelde van de twaalf onderzochte trekkermerken, blijkt uit het Nationaal Dealertevredenheidsonderzoek 2013 van brancheorganisatie Fedecom.

Verder komt naar voren dat trekkerfabrikanten vernieuwing en ontwikkeling van hun merk steeds beter afstemmen op de wens van dealer en afnemer.

In het onderzoek zijn 555 enquêtes naar 451 officiële Nederlandse dealers van twaalf merken verzonden. Met 213 ingevulde anonieme formulieren is de response 38 procent. JCB debuteert op de lijst.

De trekkermerken zijn door hun dealers beoordeeld op twaalf aandachtsgebieden, waaronder imago, verkoop, ondersteuning en winstgevendheid. De Nederlandse dealer waardeert zijn merk gemiddeld met 14,1 punten op een schaal van 1-20 (2012: 14,3).

John Deere is als beste beoordeeld met een 15,6 (gelijk aan 2012). Tweede staat Fendt met een 15,4, gevolgd door Steyr (15,3). Nieuwkomer JCB behaalde de laagste waardering, een 11,9. Grootste stijger is Deutz-Fahr met plus 1,7 punt. Massey Ferguson daarentegen ondervond de grootste daling en levert 0,8 punt in.

Het aandachtsgebied merk, imago en bekendheid blijft veruit het best beoordeeld met gemiddeld een 16 (2012: 16,1). Daaronder valt op dat het aspect vernieuwing en ontwikkeling met 0,5 punt is gestegen. Deze trend wordt bevestigd bij de bereidheid tot verbeteren; dealers waarderen de inmiddels doorgevoerde veranderingen eveneens in die mate.

Fedecom hoopt dat de resultaten van de onderzoeken een stimulans voor de merken zijn om eventuele verbeteringen in de dienstverlening door te voeren. De Nederlandse resultaten vormen samen met zeven andere landen een Europees resultaat. Dit wordt tijdens een persconferentie van Climmar op de Agritechnica op maandag 11 november bekendgemaakt.

Eén reactie

  • ed12345

    De titel zou moeten Dealers vinden John Deere het beste merk
    Voor de dealer winstgevend heeft weinig met de tevredenheid van de gebruiker te maken

Of registreer je om te kunnen reageren.