Mechanisatie

Nieuws 3764 x bekeken 7 reacties

John Deere houdt marktleidersschap in Duitsland

Mannheim - John Deere heeft afgelopen jaar op de Duitse trekkermarkt een aandeel van krap 21 procent gehaald en bleef daarmee de populairste fabrikant van deze machines.

Het aantal in de Bondsrepubliek verkochte John Deeres steeg van 35.977 naar 36.264, zo meldt de vertegenwoordiger van de Amerikaanse fabrikant. De voorsprong op de nummer 2 werd met 4,4 procent uitgebouwd.

De afzet overtrof de verwachtingen, stelt zakelijk leider Helmut Korthöber vast. De nummer 2 in Duitsland is traditioneel Fendt. Deze Beierse fabrikant, onderdeel van het Amerikaanse Agco, heeft echter nog geen cijfers bekendgemaakt. Fendt leidt normaal gesproken de markt wel bij de zware trekkers.

Laatste reacties

 • frankies

  Zoals het hierboven staat, klopt het niet. John Deere verkocht NIET ruim 36000 stuks, de TOTALE markt betrof dat aantal.
  Het aandeel van John Deere is bijne 21 %, in aantallen: bijna 7600.
  Dat is even wat anders, maar wel duidelijk meer dan Fendt.

 • Mels

  Hoera,hulde voor de wijsheid van de oosterburen.

 • info104

  Wereldwijd heeft John Deere de beste verkopen Duitsland is maar een kleine spe;er

 • henkklinkers

  Alles geteld ook de grasmaaier !!!!

 • ed12345

  Mels niet te vlug het kon wel eens zijn dat als je van aantallen euro's maakt kon het wel zo zijn dat gele wielen het afleggen tegen de rode , Te bedenken dat pakweg 35 jaar terug de duitse John Deere helemaal niet Zo populair was en de amerikaanse modellen met hun hydraulisch aangedreven voorwielen niet bepaalt een goede indruk maakten en de eerste duitse 10 modellen regelrechte missers waren Maar toegegeven al jaren over het algemeen John Deere een goede degelijke trekker maakt met een goede service Hier in noord amerika kun je eigenlijk zeggen dat in de grote akkerbouwgebieden er maar twee kleuren zij groen en rood en dat hebben ze beiden verdiend met kwaliteit

 • frankies

  Henk Klinkers: uw commentaar is: kletskoek. Het gaat hier om gewone land en tuinbouwtrekkers, omdat Fendt niks heeft onder 50 kW, rekenen zij zich nr.1.
  Maar de werkelijkheid is: JD is al jaren de nr.1

 • gerstiroma

  het is maar van welk merk je fan bent, ik rijd nu (als rustend landbouwer) nog regelmatig een 15 jaar oude JD, als eenmaal op de weg bent rijd hij prima maar de bedingen vind ik kloten deze waren van mijn vroegere Renault en later Zetor minstens zo goed

Laad alle reacties (3)

Of registreer je om te kunnen reageren.