Mechanisatie

Nieuws 4970 x bekeken

Nieuwe 6M serie bij John Deere

Een wereldprimeur op de ATH-beurs; de nieuwe John Deere 6M serie is de opvolger van de huidige 6030 Basic-serie. Wat betreft design hebben de trekkers veel weg van de luxere 6R-serie.

Er zijn zes nieuwe modellen van 85 tot 125 kW (115 – 170 pk) uitgevoerd met de geheel nieuwe Fase III B PowerTech PVX motoren van 4,5 l en 6,8 l. Opvallend is dat de 6.140M (zie foto) beschikt over een viercilinder motor in een zescilinder frame, dit in tegenstelling tot de 6.140R waar wel een zescilinder in ligt. Ten opzichte van de 6030-serie is het schakelpatroon ergonomischer. Een knop voor het bedienen van de voetkoppeling is voortaan ook in deze basisversie op de pook te vinden. De monitor op het dashboard is nu voorzien van brandstofmeting, hectareteller en een sober kopakkermanagement.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.