Mechanisatie

Nieuws 1554 x bekeken

'Je kunt hier goed vergelijken'

Frank (23) en Gerrit (55) Schoneveld bezoeken de AgroTechniek Holland-beurs samen met een buurtgenoot. Vader en zoon hebben een melkveebedrijf met 70 koeien in Laren (Gld.).

Rond vier uur loopt het drietal weer richting parkeerplaats. “Om half 11 waren we vanochtend binnen, dat ging redelijk vlot allemaal. We kwamen met name voor de melktechniek. En dan in het bijzonder de robots.” “Omdat alle fabrikanten aanwezig zijn konden we mooi vergelijken.” Geeft Gerrit aan. “We willen waarschijnlijk over twee jaar  investeren, dus is het vooral fijn dat we hier even rustig kunnen kijken zonder direct overal aan vast te zitten. Het op zo’n beurs stukken vrijblijvender dan wanneer je een verkoper langs laat komen. Omdat alle fabrikanten bij elkaar staan heb je een mooi overzicht. Je kunt hier echt vergelijken, in ons geval vooral tussen Lely en DeLaval.” Het gezinsbedrijf heeft alle gras al in de kuil, dus was er ook tijd voor een dagje weg. Frank werkt buitenshuis en nam een dag vrij. Als het mooier weer was of regende dan waren ze niet op de beurs te vinden. “Wat dat betreft is het voor ons ideaal beursweer.” Ook de ‘Stal van de Toekomst’ sprak het drietal tot de verbeelding, maar Frank nuanceert; “De film was net afgelopen toen we binnenkwamen, het is op zich leuk om te zien allemaal, maar het is niet direct toepasbaar op je eigen bedrijf.” De trekkers en machines op de beurs zijn dat natuurlijk wel. “Maar we hebben dit jaar net een andere trekker en een nieuwe maaier gekocht. Dus op dat gebied hebben we geen investeringsplannen de komende tijd, dan kijk je er toch anders naar. Wel zijn we bij een drietal stalinrichters en een dealer uit de buurt langs geweest omdat we die toevallig kennen.” Al met al een mooie dag uit.

Of registreer je om te kunnen reageren.