Mechanisatie

Nieuws 2243 x bekeken 2 reacties

Bijzondere ‘waterstoftrekker’ te zien op stand Boerderij

Biddinghuizen – Op de stand van Reed Business (nummer W08) is tijdens ATH de New Holland NH2-waterstoftrekker te bewonderen.

De NH2 is de eerste trekker wereldwijd die op waterstof aangedreven is. Het concept werd al in 2009 geïntroduceerd, maar is nog niet praktijkrijp. Doel is om op de eigen boerderij energie voor de trekker op te wekken. De trekker was tot op heden slechts op enkele buitenlandse beurzen te zien.

Laatste reacties

  • B bob

    Goed gezien van Reed Business. Met deze hoge brandstofprijzen zijn enorm veel mensen bezig met het ontwikkelingen van de Waterstof technology.
    Kijk echter uit voor bedrog . Hier zijn al zo enorm veel mensen opgelicht door sluwe zakenlui en dat zal in Europa ook gebeuren. Eerst zien en dan pas betalen !!

  • agratax2

    Om waterstof te maken is ook energie nodig en die zal ook geld kosten. Laten we toch eenvoudig bio fuell maken uit eigen producten. Terug naar de tijd van opa 'Haver voor het paard'. Zo gauw we eigen energie gaan maken (uit niet afval) zullen we minder producten voor de verkoop hebben. Dalende kosten maar ook dalende opbrengsten. Vergeet niet dat de fiscus de accijns niet zal vergeten te innen als op grootte schaal eigen energie wordt geproduceerd.

Of registreer je om te kunnen reageren.