Mechanisatie

Nieuws 2614 x bekeken 6 reactieslaatste update:10 aug 2012

‘John Deere won meeste innovatie-awards’

Horst – John Deere is volgens onderzoek van consultancy Eichberg Consulting de meest innovatieve fabrikant van landbouwuitrustingen in Europa. Eichberg Consulting onderzocht welke partij de laatste jaren het vaakst innovatie-awards won op een serie toonaangevende beurzen waaronder Agritechnica, SIMA, Agromek en Agribex.

John Deere kwam in de telling van Eichberg Consulting tot 58 punten en wordt gevolgd door New Holland (57), ploegenmaker Lemken (39) en dan Claas en Krone met elk 28 punten.

Vice-president voor verkopen en marketing Chris Wigger van John Deere is trots: “Deze lijst is een erkenning van onze voortdurende investeringen in research en development, die een recordhoogte bereikten van wereldwijd meer dan 1,2 miljard dollar in 2011.” In Europa vindt het meeste onderzoek plaats in het ETIC-centrum in de Duitse plaats Kaiserslautern.

Laatste reacties

 • haverboer1

  is dat dan geen gedeelde eerste plaats?

 • bluepower

  @ haverboer... das wel scherp. Maar eigenlijk staat Newholland dus op 1 en dan JD.

 • haverboer1

  hebben ze opeens de tekst veranderd, er stond toch echt dat john deere en new holland evenveel punten hadden.

 • Jan Zonderland

  John Deere het meest inovatief??? Laat me niet lachen!!
  Zij komen nooit met iets nieuws. Pas nadat andere fabrikanten iets nieuws geintroduceert hebben, komt J.D. er later ook mee voor de dag.
  Wie was de eerste met powershift, full powershift, vario transmissie, electr/hydr. omkeer, geveerde vooras, geveerde cabine, electr. hefinrichting, rubber rupsen, axiaal dorssysteem en ga zo maar door. Het enige wat ze echt zelf bedacht hebben is die groen/gele kleurstelling.

 • jordi 1455

  @ Jan Zonderland mee eens.
  John Deere heeft nik nieuws uitgevonden en zeker niets wat de trekkerindustrie op kop zette.
  Merken zoals IH, SAME, Ford, Deutz-Fahr, CAT, Ferguson en Eicher hadden veel grotere bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van tractoren.

  NH is ook deels misplaatst.
  Zoals tractoren op afstand bestuurbaar had eicher al een prototype in de jaren 60 en AC kwam als eerste met een brandstofcel.

 • B bob

  Innovatieprijzen worden op grote beurzen gegeven aan de bedrijven die het meeste geld binnenbrengen voor de organisator . Dat is algemeen bekent. De werkelijke innovatieve merken hebben niet zo'n groot marketing butget aangezien die alle omzet in vooruitgang steken.

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.