Mechanisatie

Nieuws 3672 x bekeken

Prototype Amazonestrooier gespot in Groningen

Amazone test een nieuw type kunstmeststrooier in Nederland. Boerderij spotte toevallig een exemplaar in het Groningse Vierhuizen.

De ZA-TS gedragen strooier heeft hetzelfde nieuwe strooisysteem met geïntegreerde kantstrooi-inrichting en hydraulische aandrijving als de getrokken ZG-TS strooier die vorig jaar al op de Agritechnica stond.

Door het uitstroompunt boven de strooischijf te verstellen kan eenvoudig de werkbreedte worden aangepast, dus smaller gaan strooien bij geren. De huidige hydraulisch aangedreven ZA-M strooier Hydro met verstelbare schoepen kan dat ook, maar de ZA-TS behoudt een beter strooibeeld. Verwacht wordt dat dit type strooier rond 2014 op de markt komt.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.