Mechanisatie

Nieuws 2099 x bekeken

Reesink ziet omzet groeien, maar ook voorzichtigheid bij boeren

Apeldoorn - Bij boeren ontstaat ‘enige voorzichtigheid’ bij het aankopen van mechanisatiemiddelen. Dat meldt Koninklijke Reesink in een zogeheten trading update voor investeerders.

De omzet van Reesink is het afgelopen kwartaal 6 procent gestegen ten opzichte van 2011. Het bedrijfsresultaat steeg 3 procent. De totalen worden niet gemeld.
Vorig jaar was de agrarische sector motor achter omzetgroei en ook nu groeiden de agrarische omzetten. Reesink is eigenaar van Kamps de Wild, dat onder meer machines van Claas en Amazone importeert, en van Reesink Technische Handel, dat onder meer Rauch, Bergmann en Kuhn invoert. Tevens is Reesink eigenaar van de Belgische machine-importeur Packo.
Toch verwacht Reesink dat vooral concurrenten worden geraakt door de voorzichtigheid bij boeren, met name melkveehouders die een lagere melkprijs ervaren. De positie in de agrarische sector en ook het landschappelijk onderhoud zal volgens Reesink verbeteren, mede door de gisteren aangekondigde overname van Kemp, importeur van machines voor grondverzet en waterbouw.
Reesink werkt aan een versnelde integratie van de staalbedrijven die het bezit voor. Gesprekken met branchegenoten over samenwerking dan wel overnames leverden geen afspraken op. Reesink als geheel leidt onder een moeizame afzet in de bouw, die door de crisis ernstig wordt geraakt.

Of registreer je om te kunnen reageren.