Mechanisatie

Nieuws 2987 x bekeken laatste update:10 okt 2012

BTW-verhoging heeft geen invloed op trekkerverkoop

Doetinchem - De BTW-verhoging per 1 oktober heeft geen invloed gehad op de verkoop van landbouwtrekkers in Nederland. Dat bevestigen meerdere importeurs.

Er zijn niet meer trekkers verkocht vanwege de BTW-verhoging van 19 naar 21 procent die per 1 oktober is ingevoerd. Dat bevestigen meerdere importeurs. Ook dealers hebben geen acties hiervoor opgezet om klanten alsnog over de streep te trekken.

Dat de BTW-verhoging geen invloed heeft, komt enerzijds doordat de meeste landbouwers toch al in de BTW-regeling zitten en zo BTW kunnen terugvorderen. Anderzijds is de trekkermarkt momenteel dermate slecht, dat boeren sowieso nauwelijks overgaan tot aankoop.

Of registreer je om te kunnen reageren.