Mechanisatie

Nieuws 836 x bekeken

Nieuwe generatie Amazone-strooiers

Amazone gaat zijn strooiers rigoureus op de schop nemen. Het neemt afscheid van het principe dat bij een andere werkbreedte de hoek van de schoepen op de strooischijf versteld moet worden.

Het gaat werken met verstellen van het uitstrooipunt boven de strooischijf, net als Sulky, Kverneland/Vicon en Rauch toepassen. Tenminste, dat kan tussen de regels opgemaakt worden uit het officiële nieuws dat Amazone bekendmaakte. Amazone meldt op de Pre-Agritechnicameeting dat de getrokken ZG-TS strooier voortaan met AcuaraSpread uitgerust kan worden. Dat is een instellingsapplicatie op mechanisch aangedreven kunstmeststrooiers om het strooibeeld te kunnen aanpassen. Hiermee kan dan zijwind gecorrigeerd worden en kan overlap voorkomen worden op geren en kopakkers door eenzijdig smaller te gaan strooien.

Agritechnica

De huidige kunstmeststrooiers van Amazone kunnen niet automatisch de strooibreedte aanpassen, omdat het strooiprincipe met verstelbare schoepen zich daar technisch niet voor leent. Via aanpassen van het strooipunt is dat echter vrij eenvoudig te realiseren. Op de vraag of Amazone op de Agritechnica een nieuw strooiprincipe voor zijn strooiers presenteert, antwoordde Amazone dat dat op de Agritechnica allemaal duidelijk zal worden.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.