Mechanisatie

Nieuws 1328 x bekeken 1 reactie

Achttraps Direct Drive nieuwe basis bij JD

Voor de nieuwe 6R-serie introduceert John Deere een nieuwe transmissie: de Direct Drive. De transmissie bestaat uit een achttraps powershift, drie groepen en een omkeerschakeling.

Het totale aantal versnellingen komt op 24 versnellingen vooruit en 24 achteruit. Bijzonder aan deze nieuwe transmissie is de opbouw volgens het zogenoemde dubbele-koppelingsprincipe, dat al bekend is van de automobielindustrie. Voorbeelden zijn de DSG-automaat van Volkswagen/Audi en Ducati-motoren. Het komt erop neer dat de transmissie een gesplitste aandrijflijn heeft, waarbij telkens één versnelling klaarstaat als de andere gebruikt wordt. Bij het op- of downshiften gaat het omschakelen snel en efficiënt en zijn forse klappen uitgesloten.

2012

John Deere dicht hiermee het gat tussen de viertraps varianten én de traploze transmissies. Overigens gaat John Deere de Direct Drive later ook maken voor de 7R-serie en nog later een traploze variant (cvt) op dezelfde basis. Dat betekent afscheid nemen van ZF, dat nu de traploze transmissies levert.

De volledige Direct Drive-productie start in de tweede helft van 2012.

Foto

Eén reactie

  • no-profile-image

    John Deere

    Dat zou tijd worden, dan hoef je niet meer elke 3000 uur (of minder) een nieuwe CVT erin te hangen.

Of registreer je om te kunnen reageren.