Mechanisatie

Nieuws 1048 x bekeken

Bredere Claas-hark met middenafleg

Claas breidt zijn harkenserie met twee elementen en middenafleg uit naar boven met de Liner 3100.

Net als enkele concurrenten kan Claas nu een twee-elementshark leveren met een werkbreedte van 10 meter. Voorheen was de Liner 2900 met een werkbreedte van 9 meter het topmodel. De werkbreedte van de 3100 is instelbaar tussen de 8,7 en 10 meter. De twee mechanisch aangedreven rotoren zijn 4,20 meter in doorsnee. De hark heeft 14 armen per rotor. De rotors hebben standaard vier steunwielen, zes steunwielen is optie. Ingeklapt is de hark 4,5 meter hoog. Om beneden de 4 meter transporthoogte te blijven, moeten van elk element drie armen worden uitgenomen. De rotorarmen zijn via 20 spiebanen en beugels (Profix-sluiting) aan de stuurkop geborgd. De curvebaan ligt in een oliebad in hermetisch afgesloten, onderhoudsvrije kappen. Bedienen gaat met de Claas Standard Terminal. Optioneel is de Claas Isobus-terminal Communicator. De hark is geschikt voor een maximale transportsnelheid van 50 kilometer per uur.

Tegelijkertijd met de introductie van de 3100 worden de één-elementsaanbouwharken 350, 390 en 430 vervangen door de 370, 420 en 450. De 370 en 450 zijn er ook in getrokken uitvoering.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.