Mechanisatie

Nieuws 482 x bekeken

Nieuwe John Deere-combines

John Deere toonde in Lissabon vernieuwde S-, W- en T-serie combines. Voor Nederland zijn vooral de T- en W-schuddermaaidorsers interessant.

De John Deere S-serie rotorcombine bestaat nu uit vier modellen met 9,0 en 13,5 liter Stage IIIb-motoren met vermogens van 272 tot 460 kW. Topmodel is de S690i met 460 kW (625 pk) vermogen en een graantank van 14,1 kuub. Volgens John Deere is het de grootste graantank op de combinemarkt. Achterop is een nieuwe stroverdeler (Residue Managment System) te krijgen. Er is keuze uit hakselen met 100 messen in vier rijen met 57 tegenmessen of afleggen in zwad. Een pendelend mechaniek zorgt bij het hakselen voor de verdeling over de werkbreedte van het maaibord tot 9 meter.

JD link

De nieuwe Premium-cabine werd 30 procent groter, kreeg Xenon-schijnwerpers, een nieuwe zijconsole met touchscreen, een grotere bijrijderszit en herbergt een koelkast met 37 liter inhoud. Onder de combine zijn rubberen tracks van Deere zelf te krijgen. In transport is de combine dan 3,5 meter breed. De combine is via telemetrie (JD Link) vanaf kantoor in de gaten te houden wat betreft onder meer capaciteit, locatie en verbruik.

Schuddermaaidorsers

Voor Nederland zijn de T- en W-schuddermaaidorsers interessant. De T-serie bestaat uit vijf modellen van 224 tot 317 kW. De kleinste heeft een graantank van 8.000 liter die vergroot kan worden naar 10 kuub. De grootste T670 heeft een graantank van 11 kuub. De middenklasse W-serie is er in vier modellen van 191 tot 273 kW. De kleinste W540 heeft net als de T een 8 kuubs graantank met 10 kuub als optie. De grootste W660 heeft een 9 kuubs graantank met 11 kuub als optie. De T- kreeg net als de S-serie de nieuwe Premium-cabine.


Bekijk hier een reportage met al het John Deere-nieuws

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.