Mechanisatie

Nieuws 3969 x bekeken 13 reacties

John Deere komt ook met 6R

Het lijkt er sterk op dat John Deere eind juni naast een 7R ook een nieuwe 6R introduceert.

Steeds meer spionagefoto’s op internet tonen een iets kleinere trekker met daarop typenummers waarin duidelijk een 6R-opschrift te herkennen is. Zo is de trekker op bijgaande foto een 6.210R. Volgens geruchten is dit de sterkste 6R met een motorvermogen van 210 pk (154 kW) en met een achttraps powershift. De cabine is vergelijkbaar met die van de 7R en 8R, heeft vier stijlen en veel glas. Andere opvallende zaken: een goed geïntegreerde fronthef, werkverlichting aan de zijkant en een design dat gelijk is aan die van de 7R.

Meer vermogen

De trend om het motorvermogen van de nieuwe series fors omhoog te brengen, loopt gelijk met wat andere merken doen. Overigens, ook in de auto-industrie is dezelfde ontwikkeling gaande waarbij nieuwe modellen van bestaande typen almaar groeien in vermogen en ruimte, waarna de fabrikant er weer nieuwe, kleinere series aan de onderkant tussen zet.

Foto

Laatste reacties

 • no-profile-image

  HERWIN

  Het is misschien wennen maar ik vind dat het design er niet op vooruit gaat. Hoe zit het met de kwaliteit : de 6320 was bijvoorbeeld beter dan de 6230.

 • no-profile-image

  Dave

  Ik ben het daar niet mee eens. Ik vind de 30-serie van John Deere vele malen beter, en die is ook vele malen beter. De auto-power bak uit de 20-serie was enorm slecht, en in de 30-serie hoor je er niemand over.

 • no-profile-image

  pieter

  Helemaal mee eens.dat was nou de reden vr overstap van blauw nr groen. En eerlijkheidshalve;niet gauw terug naar blauw

 • no-profile-image

  ANO

  Eerlijk zeggen, hoeveel mensen vinden deze neus nou echt mooi?
  1 stem tegen bij deze.

 • no-profile-image

  viktor

  over kwaliteit gesproken ,ik heb 3 jaren en ruim 3000 uur een nieuwe 6520 gehad ,man wat een ellende ;,vanaf de vooraskoppling ,koppakking tot en met het kapotte differentieel en noem maar op ,alles is aan de beurt geweest ,mijn loonwerker heeft ook (nog) jd ,en die heeft ook slechte ervaringen met de 20 serie ,maar de 30 serie is niks beter volgens hem.de vario (8030 serie) klapt ook spontaan in 2 helften en over de 7530 maar te zwijgen .
  het zal overal wel eens wat zijn ,maar ik hoef niks meer te hebben waar jd op staat ,(dus ook geen claas =jd motor )
  ondertussen rijd ik weer 4000 uren op een ander merk en dit gaat probleemloos en zo hoort het .

 • no-profile-image

  peter

  IK VIND HEM SCHITTEREND. Mooi design..SUPER.. Moet je opletten hoe een lelijke 700 serie er komt van fendt met een heel raar raam er voorin!!. Terwijl de 800 en 900 zo mooi ziin.. groeten al jaren een tevreden john deere rijder...

 • no-profile-image

  marijn

  http://www.youtube.com/watch?v=nTI-yAK_bgk

  Op volgend filmpje 2 6210 R, die zogezegd niet "gezien" mogen worden! ;-)

 • no-profile-image

  marijn

  Het filmpje dat ik daarnet poste hebben we gefilmd op weg naar de cabinefabriek van John Deere. Terwijl we in Mannheim geen fotos mochten nemen rijden ze wel gewoon rond met de nieuwe 6R zonder afscherming.

 • no-profile-image

  Henk Janssen

  Waarschijnlijk heeft die Viktor uit Brabant overgespoten Zetor's aangesmeerd gekregen. Wat een lul verhaal. Hebben 6 7530 er's, 4 6820 er's, etc.; sublieme tractoren en "value for money". Kun je van Fendt niet zeggen............

 • no-profile-image

  John

  Even wennen aan het model, de mooiste blijven toch de onverwoestbare 7810's. Ook onze 6320 is zo'n probleemloze trekker, nu een 6930, daar is de koppakking al van lek bij 1600 uur!(garantie) Ik hoop dat 't hier bij blijft. Die commenrail meuk is ook helemaal niks eigenlijk, je hoort het steeds vaker problemen met die motoren, ook in de Claas's. Je hebt er wel mee te maken met al die wettelijke uitstootnormen, maar ze worden er niet beter van. Ook de Fendt's van ons loonbedrijf hebben bij de 818's veel motor problemen gehad.

 • no-profile-image

  viktor

  henk het is echt geen lulverhaal dat ik geschreven heb ,alles was ook niet vermeld wat ik er nog meer met meegemaaakt heb .
  ik ben blij voor jou dat ze het bij jullie wel goed doen .
  je leert de importeur en de dealer pas echt kennen wanneer het ook echt mis is met het produkt .

 • koeboer.

  mooi trekker heeft te minste juiste kleur voor stop licht springt altijd op groen als je er aan komt rijden te minste 6400

Laad alle reacties (9)

Of registreer je om te kunnen reageren.