Mechanisatie

Nieuws 636 x bekeken

Weer meer hakselaars verkocht

Nog nooit werden in Duitsland zoveel hakselaars verkocht als afgelopen seizoen. Vooral de 7.000 Duitse biogasbedrijven jagen de markt aan.

Dit seizoen (november 2010 tot en met oktober 2011), zijn in Duitsland 695 nieuwe zelfrijdende hakselaars verkocht. Dat is een nieuw record. Branche-organisatie VDMA Landtechnik ging na de goede verkopen in het voorgaande seizoen juist uit van een stabilisering van de markt op 500 stuks dit jaar.

Vooral biogas

De stijgende vraag naar hakselaars is vooral te verklaren door de sterke groei van de Duitse biogas-sector. Om alle hiervoor benodigde biomassa kort te krijgen zijn de hakselaars gewild. Machines in de klasse van 600 tot 800 pk (441 tot 588 kW) worden het meest verkocht. Volgens VDMA-topman Dr. Bernd Scherer wekken de 7.000 Duitse biogasinstallaties inmiddels evenveel energie op als twee kerncentrales.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.