Mechanisatie

Nieuws 816 x bekeken

Volautomatische luchtdrukwissel

Assenproducent Dana komt in 2012 met een volledig automatische geregelde luchtdrukwisselinstallatie. Afhankelijk van de rijsnelheid wordt de bandendruk aangepast.

Het systeem is volledig geïntegreerd in de trekker. Dana bouwde hiervoor een nieuwe vooras. De luchtleidingen zijn weggewerkt in de as. Ondanks de eindvertragingen in de vooras is dat technisch mogelijk. Geïntegreerde drukwisselsystemen in de aangedreven achteras van een trekker of zelfrijder zijn al langer op de markt. Dana combineert beide systemen en sluit er een slimme computer op aan. Zodra de rijsnelheid van de trekker fors toeneemt worden de banden automatisch op transportdruk gebracht. Eenmaal aangekomen op het volgende perceel kan de bestuurder met een druk op de knop de banden weer aflaten tot een ingestelde lage druk.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.