Mechanisatie

Nieuws 747 x bekeken 3 reacties

Strijd om wereldrecord dorsen gaat voort

Claas zegt het wereldrecord graan dorsen veroverd te hebben op New Holland. Al jarenlang strijden de twee concurrenten om het record.

In 2008 wisselde de, blijkbaar nogal gewilde, titel zelfs binnen een seizoen. New Holland is de huidige recordhouder. Met een CR 9090 oogstte de fabrikant in 2008 551,6 ton tarwe in acht uur tijd. Claas zegt dit record nu verbroken te hebben door 20 uur te dorsen in het Engelse Lincolnshire. Verdere details zijn niet bekend, maar een simpel rekensommetje leert dat de Claas Lexion 770 in dit tijdsbestek meer dan 1.379 ton gedorst zou moeten hebben.

Foto

Laatste reacties

 • no-profile-image

  David Chapatte

  Dit staat reeds vermeld op de website van Guiness World Records. Het gaat om 675.84 ton geoogst in 8 uur tijd met een Claas Lexion 770 Terra Trac in Louth, Lincolnshire op 1 september 2011.

 • no-profile-image

  Boer

  Het is alom bekend dat het 'vakblad' van deze site wel eens vaker te laat is met nieuws en ook niet alle moeite doet om haar gegevens te controleren

 • no-profile-image

  Matthijs Verhagen

  Het zou kunnen dat ik het mis heb. Het zou ook zomaar kunnen van niet... ik ga voorlopig even van het laatste uit; zie ook deze video. http://tinyurl.com/c8ludsg

  Maar; anonieme, niet-opbouwende kritiek is natuurlijk altijd meer dan welkom. Daar komen we zeker verder mee.

Of registreer je om te kunnen reageren.